banner388

Samsun Valisi İbrahim Şahin projesini anlattı

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Erhan Altıntaş ve öğrenciler Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin projesini anlattı

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Erhan Altıntaş ve öğrenciler Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

26 Nisan 2017 Çarşamba 15:50
Samsun Valisi İbrahim Şahin projesini anlattı

Samsun haber - Gazipaşa İlkokulu Müdürü Erhan Altıntaş, öğrencilerin eğitimi hakkında Samsun Valisi ibrahim Şahin'e bilgi aktardı. Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri de sırayla Vali Şahin’e soru sordu.
 

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ben Vali olarak Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı temsilen illerde yasal bir zemin içerisinde görev yapıyorum. Yani bir karar alırken veya uygularken daha çok kanun varsa veya yasa varsa bu yasa doğrultusunda karar alıyoruz. Şehirde valinin bulunuyor olması bir otoriteyi oluşturuyor. Ben ilkokulda okurken ilk önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmayı hedefledim. Her meslek sahibi olabilirsiniz ama daima iyi bir vatandaş, iyi bir insan olmalısınız. Eğitim alanında bir sürü şey yapmak istiyoruz. Yaptıklarımız var ama yapmak isteyip de başaramadıklarımız var. Başarıyla yürüttüğümüz işler var. Bazı işlerimizi planlıyoruz. Bu plan çerçevesinde işlerimizi yürütüyoruz. Herkesin eğitime katkı sağlaması gerekiyor. Başta siz eğitime katkı sağlayacaksınız. Sizin eğitime katkınız da derslerinize çok iyi çalışarak veya çok başarılı birer öğrenci olarak olur. 
 

Ben Samsun’a geldikten sonra yüzmeyi bilmeyen ilkokul öğrencileri için ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesini başlattım. Bu proje için benim projem diyebilirim. Gençlik Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ, Samsun'lu olduğu için onun da desteğini alarak ilkokula yeni başlayan çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Samsun’da her yıl 16 bin civarında çocuğumuz okula başlıyor. Biz ortalama 15 bin çocuğumuza yüzme öğretiyoruz. Ayrıca ‘Tabiatta Ders Var’ adı altında başka bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde ortaokulda okuyan öğrencilerimizi okullarından alıp, Bafra ilçemizde bulunan Kuş Cenneti'nde tabiatta ders işliyoruz. Burada öğrenciler tabiatla iç içe oluyorlar, sabah derslerini işliyorlar daha sonra oyunlar oynuyorlar. Eve gittiklerinde daha dinç oluyorlar. Her gün bir başka sınıfımızı buraya getirip, ders işliyoruz. Samsun olarak bizim Üniversite Yerleştirme ve TEOG sınavlarında başarılı olmakla ilgili olarak diğer illerle bir yarış başlattık. Önce okullar kendi aralarında yarışıyor, sonrada iller kendi aralarında yarışıyor. 
 

Biz Samsun olarak gerek üniversiteye öğrenci yerleştirirken, gerek TEOG sınavında daha kaliteli daha iyi eğitim vererek o sınavda başarılı olmayla ilgili bir çabamız var. Onunla da ilgili olarak öğrencilerimizi yarıştırıyoruz. Biz Samsun’da Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı 2023 yılında eğitimde ilk ona girmek için bir çaba sarf ediyoruz. Bu konuda herkesin eğitime katkı sağlaması gerekiyor. Maarif Hareketi Projesi'ni de yakından takip ediyoruz. Bu projelerin hepsi Samsun’a özgü bir projedir. Maarif Hareketinde amacımız öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim alması ve daha iyi yetişmeyle ilgili bir çaba sarf etmesidir. Bu sene sonu karne törenini sizin okulunuzda yapacağız" dedi.
 

Vali Şahin öte yandan TEOG sınavına giren öğrencileri tebrik ederek "Ben sizleri yetiştiren ailenize ve öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Derslerinizde başarılar diliyorum. Bu vesile ile bu gün ve yarın TEOG sınavına girecek olan tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.