banner388

Samsun Valisi biçerdöverle buğday hasadı yaptı

 Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra Dedeli Tarım Lisesi bahçesinde deneme ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadını biçerdöverle yaptı.

Samsun Valisi biçerdöverle buğday hasadı yaptı

 Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra Dedeli Tarım Lisesi bahçesinde deneme ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadını biçerdöverle yaptı.

05 Temmuz 2021 Pazartesi 19:47
Samsun Valisi biçerdöverle buğday hasadı yaptı

Dedeli Tarım Lisesi'nin öğrenci kapasitesini artırarak daha donanımlı bir hale getirmek için bir tarım işletmesinde Vali Zülkif Dağlı, 5 kişilik danışma kurulu üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. Danışma kurulu üyelerinin ardından konuşan Kaymakam Cevdet Ertürkmen, "Sayın valimizin önderliğinde danışma kurulumuz oluşturuldu ve kendi aramızda ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bafra, Türkiye’nin önemli bir tarım merkezi. Gerek deniz ürünleri gerek tarımsal faaliyetler gerekse yüksek kesimlerden aldığımız ürünlerle yılın 12 ayı tarımsal faaliyetler yaptığımız bir bölge. Dolayısıyla bu sektörün gelişmesi açısından Tarım Lisesi bizim için büyük önem arz ediyor. Ara kalifiye eleman yetiştirilmesi, sektöre sunulması, kendi arazilerinde verimli, yeniliklere açık bir tarım faaliyeti yapılabilmesi için Tarım Lisesinden çıkan öğrenciler bizim olmazsa olmazımız. O yüzden öğrencilerimizi çok önemsiyoruz" dedi.

"BÖLGEMİZİN DEĞERİNİ BİLMEMİZ GEREKİYOR"

Bafra’ya yakışır bir hal yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra, Türkiye’nin en önemli ovalarından bir tanesi. Bölgemizin değerini bilmemiz gerekir. Bunu bilerek harekete geçmemiz lazım. Burada yetişen ürünler Türkiye’nin her tarafında, hatta zaman zaman dünyanın değişik bölgelerine gönderiliyor. Bunun başında iyi bir pazarlama olması lazım. Bafra’da hal artık taşımıyor. Önümüzdeki süreçte Bafra’ya yakışır bir hal yapılacak. Bu hal ile beraber Bafra tarımı biraz daha ön plana çıkacak. Pandemi sürecinde aslında binalarımızın bir işe yaramadığını, tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu tüm dünya görmüş oldu. Bundan sonra tüm ülkeler tarıma göre kendilerini planlamak zorunda" dedi.

Vali Zülkif Dağlı ise, "Almanya’nın 60-70 yıl önce başlattığı, yine Hollanda’nın 60-70 yıl önce başlattığı meslek liselerinde danışma kurulu sistemini Bafra ilçemizde ilk defa Tarım ve Meslek Lisemizde uygulayacağız. Bu bir hayalle başladı. Yaklaşık 2 ay önce konuşurken bu ortaya çıktı. 5 tane tarım alanında, hayvancılık alanına uğraşan kendi işleri gayet iyi olan, bu konuda da kendilerini kanıtlamış olan iş adamlarımız danışma kurulu üyesi oldu. Sera OSB’miz açılacak. Eğer iş dünyasına tarım da dahil olmak üzere personel ihtiyacını karşılayacaksak, nitelikli bir şekilde tarımımızı, sanayimizi geliştireceksek aynı yolu takip etmek yolundayız" şeklinde konuştu.
Toplantıdan sonra Dedeli Tarım Lisesine geçen Vali Dağlı ve beraberindeki heyet, burada Tarım Lisesi Danışma Kurulu üyeleriyle protokol imzaladı. İmzalanan protokolün ardından Vali Dağlı, biçerdöver ile Tarım Lisesi bahçesinde Bafra Belediyesi iş birliği ile 7 bin metrekarelik alanda ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakumlu 2021-07-05 22:10:11

Ukrayna’dan GDOlu Mısır’ın buğdayın soya fasulyesinin limandan girişine müsade edin sonra ekranlarda biçer döverle halkı tarıma zorlayın