banner388

Samsun Valiliğinin kararı yargıdan döndü

Samsun Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda kadın kuaförlerinin pazar günleri tatil olması kararlaştırılmıştı. Kuaförlerin itirazı sonucunda bu karar yargıdan döndü.

Samsun Valiliğinin kararı yargıdan döndü

Samsun Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda kadın kuaförlerinin pazar günleri tatil olması kararlaştırılmıştı. Kuaförlerin itirazı sonucunda bu karar yargıdan döndü.

04 Şubat 2018 Pazar 16:07
Samsun Valiliğinin kararı yargıdan döndü

Samsun'da kadın kuaförlerinin pazar günleri tatil edilmesi ile ilgili karara yargı 'Dur' dedi. Samsun Valiliği tarafından 2016 yılının Ekim ayında verilen karar doğrultusunda kadın kuaförlerinin pazar günleri tatil olması kararlaştırılmıştı.

Samsun'da 15 kuaför tarafından açılan davada mahkeme yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Kadın kuaförlerinin pazar günlerinin tatil edilmesi kararının 'kadın kuaförlerinin çoğunluğunun yapmış olduğu müracaat üzerine verildiği ve bu sebeple hukuka uygun olduğuna' ilişkin savunmaları yerel mahkemece itibar edilmedi. Mahkeme, 'Valilik yasa ile sadece çalışma saatlerini düzenleme yetkisi verildiği, bu yetkiyi aşarak tüm günü tatil etmesinin mümkün olmayacağına' hükmetti. 

Davacılar vekili Av. Burak Kasım, konu ile ilgili olarak, "Mahkemece verilen karar, hukuka ve yasalara uygundur. Demokrasi, çoğunluğun istemleri karşısında azınlığın haklarının korunduğu rejimdir" dedi.

Davacı kuaförler adına konuşan kuaför Hasan Karakaya ise yaptığı açıklamada, "Mücadelemiz yaklaşık 3-4 aydır devam ediyor. Bizim tek amacımız çalışma hakkımızı elimizde tutmaktı. Bizim en yoğun iş yaptığımız gün Pazar günleridir. Biz bugünlerde çalışmak istediğimizi dile getirdik. Türkiye’nin birçok yerinde ‘Pazar Tatili’ denendi. Hiçbir yerde de başarılı olmadı. Türkiye’nin her yerinde Pazar günleri kadın kuaförleri açıkken Samsun’da kapalı olması düşündürücü bir durumdu. Sonuç olarak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Sonuçtan çok memnunuz. Karar alınmadan önce mağduriyetler yaşıyorduk. Pazar günü kuaför açtığımız için sırasıyla bin, 2 bin ve 4 bin TL para cezaları alıyorduk. Birçok arkadaşımız bu yüzden ceza aldı. Mahkeme kararının ardından bu cezalara da itiraz ettik. Cezaların da kaldırılacağını düşünüyoruz. Alınan karardan dolayı çok mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

Davacı diğer kadın kuaförleri karardan dolayı mutlu olduklarını, artık pazar günleri kuaförlerini açacaklarını belirttiler.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 05.02.2018 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan ay 2018-02-05 09:01:55

Darısı berberlerin başına

Avatar
Halil 2018-02-04 18:06:52

Pazar kuafor tatil olurmu yav dugunu var kinasi var bayramı var sacmalik