banner388

Samsun Valiliğinden ''Yasak'' Açıklaması

Samsun Valiliği, okul gezilerinin yasaklanmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Samsun Valiliğinden ''Yasak'' Açıklaması

Samsun Valiliği, okul gezilerinin yasaklanmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

15 Şubat 2017 Çarşamba 16:31
Samsun Valiliğinden ''Yasak'' Açıklaması

Samsun Haber- 14 Şubat Salı günü saat 14.30’da Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “Öğrencilerin Taşıma Güvenliği Toplantısı”, Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına servis edildi. Servis edilen haberde Vali Şahin’in konuşması içeriğinde yer alan “Biz gezilerle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yasak getirdik” ifadesi bazı basın kuruluşlarınca ön plana çıkarıldı.

Yanlış Anlaşıldı

Bunun üzerine Samsun Valiliğinden bugün yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, “Samsun Valisi İbrahim Şahin’in başkanlığında 14 Şubat Salı günü saat 14.30’da Valiliğimiz Toplantı Salonunda gerçekleştirilen öğrencilerimizin taşıma güvenliği ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmasının bir bölümü yanlış anlaşıldığından açıklama yapılması uygun görülmüştür. Vali İbrahim Şahin, okullar kapanırken düzenlenen okul gezilerinde yapılan kazalara dikkat çekerek ‘standardı düşük olan, standarda uymayan araçlarla gezi düzenlemesine yasak getirildiğini, bu sebepten dolayı da 93 aracın trafikten men edildiğini’ vurgulamıştır. Konuyla ilgili yerel basınımızda okul gezilerine yasak getirildiğine dair çıkan haberler yanış anlaşılmadan dolayı konunun amacının dışına çıkmıştır. Böyle bir yasak söz konusu değildir. Düzenlenecek okul gezilerinde, çocuklarımızın can güvenliği için standarda uygun olan araçlarla yolculuk yapılması yönünde titiz çalışmalar yapılarak, uygun olmayan araçların trafiğe çıkmamaları için yapılan hassasiyet söz konusudur” denildi.

Son Güncelleme: 15.02.2017 20:44
Anahtar Kelimeler:
SamsunHaberValilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şafak BAYRAM 2017-02-15 18:30:53

Sayın valim gezi durumları yil icerseinde üç beş tane olmaktadır. Önemli olan öğrenci taşımasında kullanılan araçların taşımaya uygun olup olmdığı. Ögretim yilı başlaması ve bitimine kadar servis araclari öğrencileri taşımakta. 100 arabadan 15 tanesi ögrenci tasimaya uygun araardır. Bu calişmada da düzen getirilmesini istiyorum. Cocuklar köylü cocuklar değil hepimizin cocukları.