banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un yükseklerinde kar etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün Samsun için kar uyarısında bulunmuştu. Bugün Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkisini gösterdi.

banner269

Samsun'un yükseklerinde kar etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün Samsun için kar uyarısında bulunmuştu. Bugün Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkisini gösterdi.

03 Mart 2022 Perşembe 17:34
Samsun'un yükseklerinde kar etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya ile Samsun, Ordu ve Giresun’a kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Uyarının ardından Samsun’da beklenen kar yağışı dün gece saatlerinde başladı.

Samsun şehir merkezinde yağmur olarak görülen yağışlar, Havza ve Kavak ilçeleri istikametinde ise kar şeklinde etkili oldu. Kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Ağaç dalları kar örtüsüyle kaplandı. Kar yağışıyla birlikte olumsuzlukların yaşanmaması için de dün geceden itibaren ekipler seferber oldu. Ulaşımda ise sıkıntı yaşanmadı. Havza’da dün akşam saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı sonucu ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştığı bildirildi.

SÜRÜCÜLER UYARILDI

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, Samsun-Ankara istikametinde aralıksız kar temizleme ve tuzlama yaparak trafiği açık tuttuklarını açıkladı. Samsun-Ankara (Samsun - Havza) istikameti olmak üzere aralıksız kar temizleme ve tuzlama yapıldığı belirtilen açıklamada, bu sabah tırlardan kaynaklı kısa süreli aksamalar yaşandığı fakat trafiğin kesintiye uğramadığı belirtildi. Sabah 09.30 itibarıyla yol zemininde kar ve trafik akışını engelleyecek herhangi bir husus bulunmadığı da duyuruldu.

Sürücü Ali Baştuğ, “Biz Malatya’dan yola çıktık. Samsun’a geldik. Biz herhangi bir sıkıntı kaza yaşamadık. Tokat’tan bu yana kar yağıyor. Bir iki yerde takıldık ama yolculuk güzeldi. Yol erken açıldı, sıkıntı yaşamadık” dedi.

Sürücü Bekir Soylu, “Yoğun bir kar yağışı vardı. Fakat trafiği engelleyecek bir durum olmadı. Karayollarımız da iyiydi çalışıyordu. Yol gayet temiz ve düzgündü” diye konuştu.

Sürücü Hasan Sayılı, “Çorum Alaca arası biraz sıkıntılıydı. Ama Samsun’da bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahri 2022-03-03 21:15:28

Ladikte 40cm.kar var anlatan yazan yok.