banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un tarihi gün yüzüne çıkıyor

2019 yılında tamamlanacak olan Müze Samsun projesi ile tarih gün yüzüne çıkacak.

banner269

Samsun'un tarihi gün yüzüne çıkıyor

2019 yılında tamamlanacak olan Müze Samsun projesi ile tarih gün yüzüne çıkacak.

12 Eylül 2017 Salı 13:59
Samsun'un tarihi gün yüzüne çıkıyor

Samsun haber - Samsun'da binlerce tarihi eser gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Samsun'da hizmet veren Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde oluşan rutubet nedeniyle 35 yıllık müze kapatılmıştı. Depoda bekletilen eserler yeni müze projesiyle sergilenmeye devam edecek. 


Kalkolitik, ilk Tunç, Hitit, Hellenistik, Persler, Pontus Rum, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait binlerce eser görücüye çıkmayı bekleniyor. 5 bin 741 arkeolojik, 648 etnofrafik eser, 9 bin 783 adet de sikke, heykeller, Amisos hazineleri, kabartma rölyefler ve paha biçilemeyen eserler yeni müze projesi olan Müze Samsun'da sergilenecek.

Proje, İşitme Engelliler 23. Yaz Deaflympics Olimpiyat Oyunları nedeniyle ertelenmişti. Proje tamamlandığında Türkiye'nin en prestijli müzeleri arasında yer alacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor.

13 bin 214 metrekarelik alana inşa edilecek olan Müze Samsun'un yüzde 75’ini Müzeler Genel Müdürlüğü, yüzde 25’ini ise Büyükşehir Belediyesinin karşılayacak. Projenin bitiş tarihi ise 2019 yılı olarak açıklandı.

SAMSUN'UN İHTİYACI VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Müzemizin yapımına başlandı. Güçlü bir firma. Daha önceki taahhütlerinde de anlaşılıyor ki zamanında bitirecek. Bugüne kadar sergilenememiş, mahzenlerde rutubetten bozulmaya yüz tutmuş eserlerimizi sergileyip ziyaretçilerin beğenisine sunacak olmak, bizi heyecanlandırıyor. Böylesine mükemmel bir müzeye şehrimizin çok ihtiyacı var. Bu nedenle kültürümüzü ve tarihimizi sergileyeceğimiz müzemizi tamamlayıp sanatseverlerin hizmetine sunacağız" dedi.

1 MİLYON 100 BİN TL'LİK ENKAZ

Geçtiğimiz gün ise 23. Yaz Deaflympics Olimpiyat Oyunları için 1 milyon 100 bin TL maliyetle yapılıp olimpiyatlar sonrası yıkılan İlkadım Atletizm Stadı Atletizm Isınma pisti Türkiye gündemine oturmuştu. Atletizm Isınma pisti Müze Samsun projesi için yıkıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat AYDEMİR 2017-09-12 14:31:20

Samsunumuza hayırlı olsun belediye başkanımız ve belediyemiz gerçekten çalışıyor. Umarım liman önündeki ve yabancılar pazarı çarşısındaki dolmuşlara bir çare bulur inanın hiç yakışmıyor bu görüntü dolmuşcularada iyi bir yer tesis yapıp o durumdan kurtulmaları gerekiyor.

Avatar
cevdet 2017-09-12 21:46:11

dolmuşlar dökülüyor yok mu bunların bir standartı her binişte başımı vuruyorum amortisörler bitik tabi Yusuf başkan bilmez bunları ...