banner388

Samsun'un Pazarlarına Bereket Geldi

Samsun’da haftanın bazı günlerinde kurulan pazarlarda adeta yaz bereketi yaşanmakta.

Samsun'un Pazarlarına Bereket Geldi

Samsun’da haftanın bazı günlerinde kurulan pazarlarda adeta yaz bereketi yaşanmakta.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 15:52
Samsun'un Pazarlarına Bereket Geldi

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra pazarlarda fiyatlar değişmedi. Darbeden sonra fiyatlarda artış olmadığını belirten 55 yaşlarındaki 30 yıllık pazarcı olan Yüksel Akdeniz, “Tam tersine bazı ürünlerin fiyatları düştü. 1,5 liraya satmakta olduğumuz yerli karpuzun kilosunun fiyatı darbeden sonra 1,25 liradan düştü. Satışlarda da biraz azalmalar oldu ama fiyatları yükselmedi” dedi.


''TALEPLER AZALINCA FİYATLAR DÜŞTÜ''
Neredeyse 12 senedir pazarcılık yapmakta olan 39 yaşındaki Ufuk Dürümlü, “Darbe olayı fiyatları hiçbir şekilde etkilemedi. Piyasının durumundan dolayı da rağbette azalma oldu. Kalabalığın azalması fındığa giden ve yazlığa giden kişilerin etkisi çok oldu. O yüzden pazardaki ürünlere rağbet oldukça azaldı. Talebin az olmasıda fiyatların düşmesine neden oldu. 1,5 liradan olan patates şimdi 75 kuruşa, 2 lira olan soğan ise şimdi 1 liraya düştü” diye konuştu.
Pazarın en pahalı ürünü ise limon diyen Mehmet Ali Verdemir, “Darbe olayından öncede pahalıydı fakat darbe girişiminin ardından daha fazla arttı. Bunun nedeni ise halcilerin malı çok pahalıdan satması. Limon kasasını halden 100 liraya satın alıyoruz. 1 kasanın içinde toplam 150 tane limon bulunuyor. 6 tanesi 5 lira veya 7-8 tanesini 5 liradan satmaktayız” diye konuştu.
Çarşıda veya pazarda diğer sebzelerin ve meyvelerin fiyatlarında hiçbir değişiklik olmazken üzüm yağı kilosu 10 liradan satılıyor.

Son Güncelleme: 30.07.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.