banner388

Samsun'un o ilçesine Millet Bahçesi

Samsun'un Tekkeköy ilçesine Millet Bahçesi yapılacak. 

Samsun'un o ilçesine Millet Bahçesi

Samsun'un Tekkeköy ilçesine Millet Bahçesi yapılacak. 

14 Ekim 2018 Pazar 17:13
Samsun'un o ilçesine Millet Bahçesi

Samsun Haber-Samsun Tekkeköy Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi'ne Millet Bahçesi yapacak.

Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde 100 dönümlük arazi üzerine Avrupa Birliği Hibe Projesi desteği ile bir dahaki yıl hayata geçirilmesi planlanan Millet Bahçesi için çalışmalara başlandı.

Konuya ilişkin konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yüz dönüme yakın yemyeşil ağaçlarla kaplı bir arazi üzerine Avrupa Birliği Hibesiyle yapmayı planladığımız Millet Bahçesi Projemizin ilk adımlarını attık. Arazinin tahsis işlemleri yapıldı" ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL YERE MİLLET BAHÇESİ

Tekkeköy'ün en güzel yerine Millet Bahçesi yapılacağını ifade eden Togar, "Tekkeköy Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 100 bin metrekareye yakın bir alanda planladığımız Millet Bahçesi Projemiz ilçemize nefes aldıracak. Konum olarak Tekkeköy’ü tepeden gören yemyeşil ağaçlar arasında yer alacak Millet Bahçesi Projemizin içinde Masal Ormanı da yer alacak. Aileler hoş vakit geçirirken çocuklarımız da alanda eğlenebilecekler" sözcüklerini kullandı.

Başkan Togar sözlerine şu şekilde devam etti:

"Projemiz ile ilgili tüm alt yapı çalışmalarımız tamam sayılır. Projemizi gerçekleştireceğimiz alan ilçemizin merkezi bir noktasında yemyeşil ağaçların yanında muhteşem bir manzaraya sahip. Vatandaşlarımız buraya herhangi bir araç kullanmadan yürüyerek bile ulaşabilirler. Bu alan içerisinde Millet Bahçesinin yanında Masal Ormanı da yapacağız. Burada Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz ve Hacivat gibi daha birçok Türk masal kahramanları yer alacak. Ayrıca Cüce Köyü, Şirinler Köyü, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız gibi birçok çizgi filim kahramanları yer alacak. Çocukların eğlenip öğrenebileceği masal etkinlik ve oyun alanlarının yanı sıra alan içerisinde ailelerin oturup zaman geçirecekleri kır kahvesi, kafe, amfi ve seyir terasları ile bisiklet yolu, koşu parkuru ve açık spor alanları olacak. Vatandaşlarımız, çocukları eğlenip güzel vakit geçirir iken kendileri de yeşilliklerin arasında muhteşem bir manzaraya karşı çaylarını yudumlayıp, yemeklerini yiyerek hoş vakit geçirebilecekler. 2019 yılında hayata geçirmeyi planladığımız bu projemizle ile gözler bir kez daha ilçemize çevrilecek. Bu alanı gezip görmek ve burada vakit geçirmek için herkes ilçemize akın edecek. Sadece yerel ölçekte kalmayan bu projemiz yerli yabancı birçok insanında dikkatini çekecek.
 

Son Güncelleme: 15.10.2018 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-10-14 22:30:09

Millet bahçesinde ne üreteceğiz çok merak ediyorum. Ekonomi köyü diye gerekli hiç bir yatırım yapılmıyor ama gereksiz bahçelere devam. Yazık bu ülkenin haline

Avatar
Orhan ölmez 2018-10-14 17:58:37

Ot ve saman da koysunlar...

Avatar
falanca 2018-10-15 07:35:02

AB hibesi ile yapacaklar. Millete biz yaptık diyecekler. O hibenin ise ne kadarını bu işe kullanıp ne kadarını cebellezi yapacaklar orası ise meçhul. Ancak garanti olan koyunların otlayarak çobanım çok yaşa diye bağıran çok olacak.

Avatar
T.C Vatansever 2018-10-15 07:46:19

Ak koyunları uyutarak otlatma alanları,durmak yok uyuyarak oylamaya devam ...!

Misafir Avatar
Ali 2018-10-15 13:21:24 @T.C Vatansever

Çok hoşuma gitti. Doğru söze ne hacet

Beğenmedim! (1)
Avatar
Haklı konuşan Tekkeköy lü 2018-10-15 09:30:57

Hasan togar ne yapmış Tekkeköy için ormanımıza dokunmasın bi orası kaldı oksijen alınabilecek.. Hayati Tekin in yapdıgı yerleri bile kendi gibi yapmış gösteriyor.. İnş bi dahaki sefere kazanamaz yedi Tekkeköy ü hasan togarı belediyr başkanı olarak görmek istemiyoruz akp den adam gibi adam biri aday olarak cıksın... Nerde bu Tekkeköy ün karadeniz li adamları.. Park degil cocuklarımıza iş sahası istiyoruz top sahasu degil... Haydii Tekkeköy lüler oyunuzu para ya satmayın duyarlı olun iyi birisi gelsin artık yiyiciler gitsin.

Avatar
UMUT 2018-10-15 11:01:56

SAMSUN-BAFRA İLÇESİNE YATIRIM YAPMAYI NE ZAMAN AKIL EDECEKSİNİZ ACABA ???

Avatar
nermin durmuş 2018-10-15 13:58:46

o boş arazilerin alt yapısını hazırlayıpta iş adamlarına sunun işyeri açılsın başkan milletin millet bahçesinde oturacak modeli yok çünkü herkesin evinde gençler işsiz