banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un o ilçesinde hastane sorunu çözülüyor

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy ilçesine yapılacak olan 250 yataklı devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsun'un o ilçesinde hastane sorunu çözülüyor

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy ilçesine yapılacak olan 250 yataklı devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

22 Nisan 2018 Pazar 12:59
Samsun'un o ilçesinde hastane sorunu çözülüyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesine 250 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Yapılacak olan hastane ile ilgili konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan ülkemizin 81 ilinde sağlık alanında devrim niteliğinde değişimler ve dev yatırımlar yaparak sağlıkta yeni bir boyut açtı. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanında sağlık alanındaki yatırımların yanında doğup büyüdüğü şehir olan Samsun’u sağlık turizminin başkenti yapma yolunda gece gündüz çalışan ilçemizin gururu çok kıymetli ağabeyim Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan Tekkeköy’e 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için yaklaşık 60 dönüm arazi üretmemiz ve Sağlık Bakanlığımıza tahsis etmemiz talimatlarını bizlere iletmişti. Biz de Sağlık Bakanımızın talimatı üzerine ilçemizde 60 dönüm bir sağlık alanını kısa sürede üreterek Sağlık Bakanlığımıza devrettik. Tekkeköy halkı ilçemizde bir devlet hastanesinin olmaması nedeniyle yıllardır büyük bir mağduriyet yaşıyordu. En küçük bir müdahale için bile Samsun’a merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Acil durumlarda ilçemizin kırsal mahallelerinden Samsun’a giden hastalarımızın çoğu yolun uzunluğu nedeniyle hastaneye ulaşana kadar ya yolda vefat ediyor ya da kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyordu. Sağlık Bakanımızın doğup büyüdüğü Tekkeköy’ün bu sorununu bizden daha iyi biliyor olması ve ona göre çalışmalar yürütmesi bizler için en büyük avantaj oldu. Sağlık Bakanımız Samsun’umuzu bölgenin sağlık turizminin başkenti konumuna getirmenin yanında artık ilçemize de yılardır beklediği hastaneyi kazandırıyor" dedi. 

"EN KISA SÜREDE TEMELİ ATILACAK"

250 yataklı devlet hastanesinin en kısa zamanda temelinin atılacağını söyleyen Başkan Togar, "İki ay gibi kısa bir sürede Sağlık Bakanımız kıymetli büyüğümüz Ahmet Demircan’ın birebir takip etmesi ve talimatları sonucunda 60 bin 500 metre kare hastane arsasını üretip, tahsis yazılarını elden takip ederek Sağlık Bakanlığımızda tahsisini gerçekleştirdik. Bu önemli gelişme çerçevesinde büyük bir gururla halkımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğu içinde hazine adına tescil edilen hastane alanını Sağlık İl Müdürlüğüne tahsis ederek Sağlık Bakanlığına 250 yataklı hastane yapılmak üzere kendi ellerimiz ile teslim ettik" ifadelerini kullandı. 

"HEDEFLERİMİZİ BÜYÜTTÜK"

Tekkeköy için yeni projelerin yolda olduğunu söyleyen Başkan Togar, "Gerçekleşmesine bir adım kalan 250 yataklı ilçe devlet hastanesinin ardından hedefimiz 2019-2023 aralığında her geçen gün gelişen değişen büyüyen güzelleşen Karadeniz’in incisi İlçemizi modern bir kent olarak bölgenin her alanında merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu önemli gelişmeler ve yatırımlarla birlikte ilçemiz nüfusunun da en az 150 bin olmasını hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bunun yanında yine ikinci büyük hayalimiz en az iki fakülte ve ona bağlı öğrenci yurtlarının ilçemize kazandırılması olacaktır. Hayaller kurmakta hayalleri gerçekleştirmekte çok şükür bizim işimiz. Halkımızdan aldığımız güç ve enerji ile daha birçok önemli ve örnek çalışmayı hayata geçireceğiz. İlçemizin en büyük beklentisi olan devlet hastanesini ilçemize kazandırma konusundaki bütün süreci birebir takip eden öncelikle Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan’a ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim. Ayrıca ilçemize kazandırılacak hastane için bizden daha fazla emek sarf eden önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a, Samsun Milletvekillerimiz Fuat Köktaş’a, Hasan Basri Kurt’a, Orhan Kırcalı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, İl Başkanımız Hakan Karaduman’a ilçem ve şahsın adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tekkeköy’de yapılacak yeni hastanenin şehrimize ve ilçemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.04.2018 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kanser hastası yakını 2018-04-23 09:06:06

İlk önce onkoloji hastanesine bakın içler acısı ve yetersiz...çarşambada hastane var termede var yakın yerler...kanser hastalarının çilesine bakın önce

Avatar
Ümit 2018-04-23 12:57:22

Bir yerleşim yerine hastane yapmakla mesele çözülmüyor ben ladikliyim yeni güzel bir hastane yapıldı uzman doktor nerde

Avatar
Vezirler diyari 2018-04-23 21:46:47

Vezirköprü ilçesi yeni devlet hastanesine ne zaman kavuşacak bakanımıza sorulması