banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un o ilçesi referanduma gidiyor

Samsun'un Terme ilçesinde 21 Mayıs'ta referandum yapılacak. Terme'nin Muratlı mahallesi'nin Çarşamba ilçesi'ne bağlanıp Bağlanmaması sorulacak.

banner269

Samsun'un o ilçesi referanduma gidiyor

Samsun'un Terme ilçesinde 21 Mayıs'ta referandum yapılacak. Terme'nin Muratlı mahallesi'nin Çarşamba ilçesi'ne bağlanıp Bağlanmaması sorulacak.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 11:47
Samsun'un o ilçesi referanduma gidiyor

Samsun haber - Samsun'un Çarşamba ilçesinde 8 kilometre, Terme ilçesinde 15 kilometre uzaklıkta olan Muratlı Mahallesi için referandum yapılacak. Terme'ye bağlı olan Muratlı Mahallesi'nin Çarşamba'ya bağlanıp bağlanmaması konusu 21 Mayıs Pazar günü referandum ile vatandaşlara sorulacak.

Brthaber.com'un haberine göre, Muratlı Mahalle Muhtarı Erol Sağlam, "Mahallemiz Çarşamba'ya daha yakın. Ulaşım konusunda da Çarşamba daha avantajlı. Mahallemizin Çarşamba'ya bağlanması konusunda referandum kararı aldık., 21 Mayıs'ta Referandum sonucuna göre süreç şekillenecek. Mahallemiz Çarşamba'ya yakın olması ve ulaşımın Çarşamba'ya daha yakın olması nedeniyle günlük ihtiyaçlarını Çarşamba'dan karşılamaktadır. Biz bunun idari olarak da gerçekleşmesi için referandum kararı aldık. 21 Mayıs Pazar günü vatandaşlarımız tercihlerini yapacaklardır." dedi.

Mahalleliler ise yaptıkları açıklamada, "Bu referandumda mahalle sakinleri henüz çoğunlukla kararını vermiş değil. Ancak ulşaım ve yol ve mahallenin ihtiyaçları konusunda kolaylık sağlayacak bazı yaptırımların hayata geçmesi lazım. Yıllardır. bağlı olduğumuz Terme'den ayrılma düşüncesi ve bunun oylanması içimize sinmiyor." diye konuştu.


Sosyal medya paylaşımından paylaşım yapan Terme İşadamları Derneği eski Başkanı (TİAD) Muharrem Çelik de "21-05-2017 Pazar günü Muratlı köyü Çarşamba ilçesine katılabilmek için referandum yapacak ardından 20'nin Üzerinde köyün referandum ile Çarşamba'ya geçmesi bekleniyor . Seçim öncesi Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda ; "9 tane milletvekilimiz var ama Terme'ye sahip çıkmıyorlar. Numan kurtulmuş ÜNYE Ve FATSA'da organize sanayi açtı. Siz sahip çıkmıyorsanız biz de Ünye' ye bağlanalım!" dediğimde herkes bana kızmıştı. Eğer 20 köy Çarşamba'ya bağlanacaksa ben yine de sözümdeyim. En azından Ünye Fatsa gibi SSk vergi ve elektrikte %50 indirim almış oluruz." şeklinde yazdı.

Son Güncelleme: 20.05.2017 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.