banner388

Samsun'un kayak merkezinde kar yok

Samsun Akdağ Kayak Merkezi sıcak hava nedeniyle kar'sız kaldı.

Samsun'un kayak merkezinde kar yok

Samsun Akdağ Kayak Merkezi sıcak hava nedeniyle kar'sız kaldı.

10 Mart 2018 Cumartesi 09:44
Samsun'un kayak merkezinde kar yok

Samsun haber - Samsun'un Ladik ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ Kayak Merkezi geçtiğimiz yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gördü. Sömestr tatilinde tıklım tıklım dolan kayak merkezinde Mart ayına girilmesiyle birlikte kar erimeye başladı.

Normalde Nisan ayında eriyen karlar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu yıl 1 ay erken erimeye başladı.

Bin 675 metrelik pist alanı bulunan kayak merkezi her yıl ortalama 35 bin yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu yıl ise sıcak havalar nedeniyle bu rakam yarı yarıya düşüş gösterdi.

Kayak merkezine giden vatandaşlar "Normalde her sezon Akdağ Kayak Merkezine gelerek kış sporları yapıyoruz. Ancak bu yıl beklentilerimizi karşılamadı. Maalesef havaların sıcak gitmesi nedeniyle istenilen kar olmadı. Bu sezon yağış olmadığından kayak merkezindeki kar erimeye başladı. Yaz aylarında buranın karla kaplı olduğunu daha önceki sezonlarda görüyorduk. Ancak bu yıl erime erken başlamış. Çaresiz geldiğimiz gibi geri döneceğiz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA 2018-03-10 23:19:57

Akdağın kuzeye bakan yamaçlarında halen kar mevcut , mayısa kadarda erimiyor, kayak merkezinin yeri seçilirken çok büyük bir hata yapıldı, sebebide kuzey batı yamaçı ve lodos rüzgarlarına açık alan , tam bir ölü yatırım oraya karar verenlere plaket vermek lazım görende sanacak akdağda kar yok