banner388

Samsun'un da aralarında bulunduğu 23 ilde 62 kişiyi dolandırdılar

Aralarında Samsun'un da bulunduğu 23 ilde 62 faili meçhul dolandırıcılık olayına karışan ve 70 bin liralık vurgun yapan karı koca gözaltına alındı.

Samsun'un da aralarında bulunduğu 23 ilde 62 kişiyi dolandırdılar

Aralarında Samsun'un da bulunduğu 23 ilde 62 faili meçhul dolandırıcılık olayına karışan ve 70 bin liralık vurgun yapan karı koca gözaltına alındı.

11 Ocak 2020 Cumartesi 14:28
Samsun'un da aralarında bulunduğu 23 ilde 62 kişiyi dolandırdılar

6’sı Eskişehir’de olmak üzere, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, İzmir, Hakkari, Erzurum, Samsun, Gaziantep,  Giresun, Isparta, Bursa, Antalya, Denizli, Aydın, Muğla, Kocaeli, Iğdır, Kütahya, Trabzon, Rize ve Van’da gerçekleşen toplam 62 ‘Faili Meçhul Dolandırıcılık’ olayının şüphelileri Volkan D. (34) ve Emel D. (25) yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre şüpheli Volkan D. (34) ve Emel D. (25) isimli çift, ikinci el eşya satışı yapan siteler üzerinden sahte kişisel üyelik hesabı oluşturarak, ‘Anakucağı-Puset, bebek bezleri’ ve benzeri bebek malzemelerinin satış işlemi gerçekleştirdi. Şüpheli karı-koca, özellikle yeni bebek sahibi olan insanları hedef alarak, farklı şahıslar adına çıkartılmış GSM hatları üzerinden birçok insanla irtibata geçti. Sattıkları malzemeleri en az bin TL üzerinden siteye koyup, ‘sıfır ve garantisinin devam ettiğini, kullanmadan satmak istediğini’ belirten dolandırıcı çift, daha sonra satacağı ürünler üzerinden anlaştığı ücreti, sahte isimli GSM hatlarına havale şeklinde göndermelerini istedi. Ardından ATM’lerden paraları çektikten sonra, ürünlerin kargo bilgilerini isteyen alıcılara ise alınan ürünü göndermeyip, cinsel içerikli fotoğraflar attı. 

'POLİS BİZİ YAKALAYAMAZ'


Öte yandan ağlarına düşürdükleri kişilerin  kimlik bilgilerini alıp, sonraki mağdurlara, bir önceki müşterinin bilgileriyle dolandıran çift, insanların şikayet edeceklerini söylemeleri üzerine ise “Beni polis yakalayamaz, nereye şikayet ederseniz edin” şeklinde alay ettikleri de yapılan konuşmalar yaptıkları bilgisine de ulaşıldı.

SAĞLIK KONTROLÜNÜN ARDINDAN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜLER

Mağdurların polise yapmış olduğu şikayetler doğrultusunda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında, iki aylık teknik takip sonucu; 6’sı Eskişehir’de olmak üzere, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, İzmir, Hakkari, Erzurum, Samsun, Gaziantep,  Giresun, Isparta, Bursa, Antalya, Denizli, Aydın, Muğla, Kocaeli, Iğdır, Kütahya, Trabzon, Rize ve Van’da gerçekleşen toplam 62 ‘Faili Meçhul Dolandırıcılık’ olayının şüphelilerinin Volkan ve Emel D. çiftinin olduğu tespit edildi. İstanbul’da saklandıkları belirlenen şüpheliler, dün Eskişehir ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ortak çalışmalar sonucunda yakalanarak Eskişehir’e getirildi. 

Zanlılar sağlık kontrolünün ardından Sivrihisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 
 
                          

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan... 2020-01-12 15:10:22

Resimlerimi yayımlayın kardeşim.Ki vatandaş bunları tanısın bunların tuzağına düşmesin...