banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un Canik İlçesi Kurban Bayramına Hazır

Samsun’un ilçesi Canik Belediyesi, Kurban Bayramının öncesinde vatandaşların kurbanlık ihtiyacını rahat bir şekilde sağlanması için hazırlığını tamamladı.

banner269

Samsun'un Canik İlçesi Kurban Bayramına Hazır

Samsun’un ilçesi Canik Belediyesi, Kurban Bayramının öncesinde vatandaşların kurbanlık ihtiyacını rahat bir şekilde sağlanması için hazırlığını tamamladı.

01 Eylül 2016 Perşembe 17:12
Samsun'un Canik İlçesi Kurban Bayramına Hazır

Vatandaşlar, Dereler Mahallesi'nde belirlenmiş olan yerde hijyenik olarak kurbanlıklarını temin edecekler. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramının hemen öncesinde halkın rahatlıkla ve fiziken uygun yerlerde kurban alımlarına yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda oluşabilecek olan olumsuz görüntüleri ortadan kaldırabilmek amacı ile çalışmalar yapmakta olan Canik Belediyesi, tedbirini önceden alıp Dereler Mahallesi bölgesinde vatandaşların ihtiyaçlarını giderecekleri Kurban Satışları ve Kesim İşlemlerini yapabilecekleri yeri hizmete soktu. 



İçinde 700 metrekaresi kapalı olmak üzere sosyal alanların, duş yerlerinin, mescidin, abdesthanenin, kafeteryanın, otoparkın ve kantar yerinin olduğu modern satış sahasının yanı sıra kurbanlık hayvan satıcılarının elektrik ihtiyaçları ve su ihtiyaçları da giderildi. Vatandaşların ibadetlerini, güvenilir ve huzurlu ortamlarda yerine getirebilmesi için gerekli olan tedbirleri alan belediye, Kurban Bayramı'nın güzel geçebilmesi için yoğun bir şekilde mesai harcıyor.



Vatandaşların kurban bayramlarını sağlıklı bir şekilde ve hijyenik ortamlarda idrak etmeleri için gerekli olan bütün önlemleri almış olduklarını belirten Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, Kurban Bayramından önce ilçeye giriş yapmakta olan kurbanlıkların vatandaşlarımıza sağlıklı ortamlarda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi için Gültepe bölgesinde kurban satış bölgesi inşa etmiş olduklarını söyledi. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı olan ekiplerin belirlemiş oldukları satış noktasının dışında satış yapmalarına izin verilmeyeceğini söyleyen Erbay, "Belirlemiş olduğumuz satış noktasında kurbanlıkların, görevli olan uzman veteriner hekimleri tarafından kontrolünden geçirilip satış alanına giriş yapmaları sağlanıyor. Yapılmış olan bu çalışma ile insan sağlığı için tehlikeli olan kurbanlıkların satışının önüne geçebilmeyi amaçlamış bulunmaktayız" dedi.

Son Güncelleme: 01.09.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.