banner388

Samsun'un Bafra Adliyesinde Dolandırılma !

Samsun’un ilçesi Bafra da telefon dolandırıcılarının ağına düşen bir şahıs polisler tarafından son anda kurtarıldı.

Samsun'un Bafra Adliyesinde Dolandırılma !

Samsun’un ilçesi Bafra da telefon dolandırıcılarının ağına düşen bir şahıs polisler tarafından son anda kurtarıldı.

07 Eylül 2016 Çarşamba 17:10
Samsun'un Bafra Adliyesinde Dolandırılma !

19 Mayıs ilçesinde yaşamakta olan bir iş adamı ile eşini aynı anda telekonferans sistemiyle arayan ve kendilerini 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtmış olan dolandırıcılar “Sizin hesaplarını ve aynı zamanda kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçmiş bulunmakta. Sizin zerinizden toplam 180 bin lira para transferi yapmaktalar. Evinizde bulunan toplam 25 bin lirayı alın, emniyet müdürlüğüne gelin. Paraların seri numarasını alacağız” dedi. 

Bunların üzerine eve gitmiş olan iş adamı evde olan 25 bin lirayı alıp 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidecekken yolda gelen ikinci telefon ile Bafra Adliyesi’ne gelmesi istendi. Bafra’nın Adliyesinin önüne gelmiş olan vatandaşa bu sefer de dolandırıcılar telefonla tekrar arayarak “Ortalık çok karışık. Şimdi eğer beraber görünürsek FETÖ’cü olan kişiler bizi görür ve uyanırlar. Sana verecek olduğumuz hesap numarasına parayı yatır. Seri numaralarını aldıktan biraz sonra biz parayı sana geri teslim edeceğiz” dediler. Şahsın eşinin son durumu öğrene bilmek amacı ile 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü araması ve olayı anlatması üzerine iş adamının dolandırıldığı anlaşıldı. Durum hemen Bafra’nın İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğünün Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçenin merkezinde yapmış oldukları çalışmaların sonucunda şahsı postanede para yatırmak üzereyken buldular. Zar zor ikna edilmiş olan şahıs, Asayiş Büro’ya getirildiği zaman son anda dolandırılmaktan kurtulmanın büyük sevincini yaşadı.
 

Son Güncelleme: 07.09.2016 17:30
Anahtar Kelimeler:
Emniyet19 MayısFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.