banner388

Samsun uluslararası ticaret merkezi olacak

Samsun, hayata geçirilen projeleriyle uluslararası ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor.

Samsun uluslararası ticaret merkezi olacak

Samsun, hayata geçirilen projeleriyle uluslararası ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor.

04 Aralık 2017 Pazartesi 14:28
Samsun uluslararası ticaret merkezi olacak

Samsun haber - Samsun Lojistik Köy Projesi ile uluslararası ticaret merkezi olmaya hazırlanıyor. Samsun’un Tekkeköy ilçesine 50 milyon dolarlık yatırımla 680 bin metrekarelik alana yapılan Lojisyik Köy Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programınca destekleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada “Samsun, tüm ulaşım ve ticaret potansiyelleriyle uluslararası lojistik merkezi olmaya adaydır. Bu yatırımın, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomine çok ciddi katkılar yapacağına inanıyorum. İhracata yönelik lojistik maliyetlerini düşüreceği için firmalar için büyük bir velinimet olacaktır. Bu yatırım, şehrimiz için önemli bir gelişme dinamiği olacak. Bu sayede komşu ülkelere de yaptığımız ihracat kapasitemizi artırmış olacağız. Bu ulaşım bağlantısı gerçekleştiği zaman Samsun, büyük bir kalkınma hamlesine kavuşacak, kartopu gibi ekonomisini hızla geliştirecektir.” Dedi.

Samsun’u dünya şehri haline getiriyoruz diyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “İlk önemli projeksiyonumuz 2019'dur. Bu nedenle Samsun’u Dünya şehri haline getiriyoruz. Estetikte, turizmde, sağlıkta, ekonomide, sanayide ve eğitimde inşallah markalaşmış bir modern kent olacağız. Yaşam standardı günden güne yükselen Karadeniz'in incisi Samsun'u bu hedefe taşımada kararlıyız. Tarihten süzülüp gelen güçlü kültürel mirasımızla, dinamik insan gücümüzle, kaliteli eğitim, sağlık ve spor alt yapımızla bu hedefe ulaşmamamız için bir neden yok. Yapmamız gereken tek şey, daha çok çalışmak ve kararlı şekilde yol almaktır. Biz de gece gündüz demeden şehrimizi geleceğe taşımanın gayretini veriyoruz. Her gün yükselen bir moralle geleceğe koşuyoruz. Önümüze çıkan engelleri aşarak çıtamızı sürekli yükseltiyoruz. Samsun artık eski Samsun değil. Şehrimiz hızla değişiyor, gelişiyor. Yani tüm potansiyellerimiz ve imkânlarımızla başarı öyküleri yazıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 05.12.2017 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.