banner388

Samsun Ülkü Ocaklarından anlamlı yardım

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Samsun Ülkü Ocaklarından anlamlı yardım

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

26 Eylül 2017 Salı 15:02
Samsun Ülkü Ocaklarından anlamlı yardım

Samsun haber - Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, kültürel ve eğitim alanındaki projelerine devam ediyor. Samsun genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatan Ülkü Ocakları kırtasiye yardımında bulundu. 


490 öğrenci hedefi koyduklarını belirten Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "Ülkü Ocakları olarak her fırsatta ihtiyaç sahibi ailelere el uzatmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2017-2018 eğitim öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtmaya karar verdik. Ülkü Ocaklarının 49. yıl dönümü sebebiyle Samsun genelinde 490. öğrenci hedefiyle başladığımız yardım kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. 490 sayısı tamamen asgari hedef. Esas hedefimiz ihtiyaç sahibi öğrenci bırakmamak. Kampanyamıza katılarak yardım malzemesi bağışlayan tüm hayırseverlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"YARDIMLAR DEVAM EDECEK"

Yıl boyunca eğitime desteklerinin süreceğini ifade eden Altıntaş, " Eğitime sadece defter kalem dağıtarak değil, aktif olarak yıl boyunca desteğimiz sürecek, öncelikli olarak yıl boyunca alanında uzman hocalarımız ile beraber ortaöğretim ve üniversite için YGS-LYS, KPSS ve ALES ücretsiz kursları açacağız. Ayrıca Genel başkanımız sayın Olcay Kılavuz beyefendimizin emriyle başlatılmış olan "Burs Kardeşliği" projesini Samsun'da da düzenliyoruz. "Burs Kardeşliği Projesi" eğitim hayatında başarı gösteren ancak maddi desteğe ihtiyacı olan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora talebelerine, eğitime katkı sağlama amaçlı hayırseverler tarafından belli bir miktar burs verilmesini içeren sistemdir. Burs bağışında bulunmak isteyen hayırseverler, 150 Türk Lirası tutarındaki burslarını bir veya birden fazla bursiyere verme imkânına sahip olacaktır. Bu süreç içerisinde Ülkü Ocakları hayırseverler ile bursiyerler arasında bir köprü vazifesi görecek ve burslar doğrudan hayırsever tarafından bursiyerin hesabına yatırılacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.