banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'u Sarsan Davada Af Yok

Samsun'da 'Bebek Cinayeti' olarak bilinen dava, daha önce yargıtayın kararı bozması nedeniyle yeniden görüldü.

banner269

Samsun'u Sarsan Davada Af Yok

Samsun'da 'Bebek Cinayeti' olarak bilinen dava, daha önce yargıtayın kararı bozması nedeniyle yeniden görüldü.

07 Şubat 2017 Salı 14:38
Samsun'u Sarsan Davada Af Yok

Samsun Haber - Samsun'un Bafra İlçesinde 'Bebek Cinayeti' olarak bilinen dava, Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü ve anne Arzu Demirel, Selami Sobacı ve Hasan Atilla isimli şahıslar bir kez daha 'müebbet hapis' cezasına çaptırıldı.

Yargıtay Bozmuştu

Bafra Ağır Ceza Mahkemesi tüm Türkiye'yi dehşete düşüren bu davada anne Arzu Demirel, Selami Sobacı ve Hasan Atilla'nın müebbet hapis ile cezalandırmıştı, ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, geçtiğimiz yıl ekim ayında davayı usulen bozmuştu. Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davada bugün sanıklardan anne Arzu Demirel, Selami Sobacı ve Hasan Atilla isimli şahıslara bir kez daha 'müebbet hapis' cezası verildi.

Ne Olmuştu?

2012 yılının ekim ayında, Aile Sağlık Merkezi anne Arzu Demirel'i Bafra Devlet Hastanesinde doğurduğu bebeğini kontrol etmek amacıyla hastaneye davet etti, ancak 21 yaşındaki anne bebeğinin sorulması üzerine, "Öldü. Iğdır köyünde defnettik" yanıtını verdi. Cevabı şüpheli bulan Aile Sağlık Merkezi bu durumu Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Anne Arzu Demirel, emniyetteki ifadesinde bebeğini boğarak öldürdüğünü ve çöp konteynırına attığını söyledi. Polis, Bafra Belediyesi Temizlik İşleri çalışanları ile birlikte bebeğin cesedini aradı, ancak bir sonuç alamadı. 

Bunun üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, soruşturmayı ele aldı ve yaptığı çalışma sonucu bebeğin ölümü ve gömülmesi olayı ile ilgili Hasan Atilla ve Selami Sobacı isimli şahıslar da gözaltına aldı. Sanıklardan Selami Sobacı iddiaları kabul ederek bebeği öldürüp Bakırpınar Köyü'nde ormanlık alana attıklarını itiraf ederken, Hasan Atilla suçlamaları reddetti.  Ormanlık alanda arama çalışması yapan ekipler bebeğin izine rastlamadı. Daha sonra yapılan çalışmalarda da herhangi bir sonuç alınamadı. 

Son Güncelleme: 07.02.2017 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin karagüzel 2017-02-07 17:01:25

kararı veren mahkemeyi tebrik ederim, insan masum günahsız bi cana kıyarmı, bari cami bahçesine bıraksaydılar elbette sahip çıkan çıkardı.

Avatar
Ümit karaosman 2017-02-07 20:51:12

Sevindirici haber

Avatar
Volkan 2017-02-07 21:11:57

Kulun kula verdigi ceza bise deqil rabbimin cezasindan nasil kurtulacaksinjz insafsiz caniler