banner388

Samsun Türkiye’nin ekonomi merkezi olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’de ekonomi denilince akıllara Samsun Lojistik Merkezi gelecek” dedi. 

Samsun Türkiye’nin ekonomi merkezi olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’de ekonomi denilince akıllara Samsun Lojistik Merkezi gelecek” dedi. 

09 Şubat 2018 Cuma 17:44
Samsun Türkiye’nin ekonomi merkezi olacak

Samsun haber - PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz, Başkan Bozgeyik'e Samsun Lojistik Merkezini dolaştırarak fikir alışverişinde bulundular.

TÜRKİYE'NİN EKOMONİ MERKEZİ HALİNE GELECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye’nin hiçbir yerinde bir belediye hibe alarak böyle büyük bütçeli bir proje gerçekleştiremedi. Böylesine güzel bir proje Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bize nasip oldu. Bu projenin hayata geçmesi dünü, bugünü değil 10 yıla yakın bir süreci kapsıyor. Eski Valimiz Hüseyin Aksoy zamanında temelleri atıldı. Yapılıp tamamlanması da bize nasip oldu. Samsun Lojistik Merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burası kara, hava, deniz ve demiryoluna sahip sayılı lojistik merkezlerindendir. Bu yüzden Türkiye’nin kuzeye açılan kapısı diyebiliriz. Dün itibariyle ilk depomuz kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde buradaki merkez tüm dünyanın kullanacağı bir seviyeye gelecek. Türkiye’de ekonomi denilince akıllara Samsun Lojistik Merkezi gelecek. Mesela Çin’den bir firma deniz yoluyla Türkiye’ye getirdiği ürünlerini gerektiğinde burada bekletebilecek. Daha sonra pazara sürebilecek. Merkezimiz kapasite olarak yine Türkiye’de sayılı merkezler arasında yer alıyor. 50 milyon euro AB Hibesi ile yaptığımız projemiz Türkiye’nin ekonomi merkezlerinden birisi haline gelecek diye umuyorum” dedi.

"BÜYÜK BİR PROJE"

PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ise, “Türkiye için büyük, değerli bir proje. Milli bir kuruluş olarak milli olan her şeyin arkasındayız. Dünya ticaretinin yönünü lojistik merkezler belirliyor. Bu yatırımla hem Samsun kazanacak, hem de Türkiye kazanacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.02.2018 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin baş 2018-02-09 20:40:51

Projede komik idarecilerde komik yapilan yatirima yazik . Dunya imalatta Just in time a geciyor bizimkiler komik komik yatirimlar yapiyor.sadece guluyorum yazik bu memlekete kimlerin elinde ziya oldu

Avatar
cemil 2018-02-12 02:20:47

Tam bir muhalefet kafa tarzı yapilan herşeye karşı çıkan bir zihniyet bu zihniyet nelere karşı cikmadiki agababalari belli bunların