banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun turizmi geliştirilecek!

Samsun Turizm Sektör Temsilcileri İstişare Toplantısı'nda Samsun'un turizmi hakkında konuşuldu. Toplantıda konuşma yapan Vali Kaymak; "Samsun’un müthiş bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyeli çok iyi kullanmamız ve bu pastayı büyütmemiz lazım" dedi.

banner269

Samsun turizmi geliştirilecek!

Samsun Turizm Sektör Temsilcileri İstişare Toplantısı'nda Samsun'un turizmi hakkında konuşuldu. Toplantıda konuşma yapan Vali Kaymak; "Samsun’un müthiş bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyeli çok iyi kullanmamız ve bu pastayı büyütmemiz lazım" dedi.

26 Kasım 2019 Salı 20:12
Samsun turizmi geliştirilecek!

Samsun’da bir otelde gerçekleşen toplantıda Samsun turizminin nasıl daha iyi konuma getirilebileceği konuşuldu. Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, TKDK İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan'ın yanı sıra Samsun turizm sektöründen iş adamları ve yöneticiler katıldı.

"Samsun'un turizmde müthiş bir potansiyeli var"

Samsun’un turizmde istediği yere gelmediğini her seferinde söylediğini belirten Vali Osman Kaymak, “Samsun’un müthiş bir turizm potansiyeli var ama bu potansiyeli çok kullanamadığımızı hep şikayet ediyoruz. Rakamlar da artıyor ama istediğimiz şekilde değil. Çünkü Türkiye’de bizim ölçeğimizdeki illerin çok daha iyi durumlarda olduğunu biliyoruz. Gerek bölgemizde olsun gerek tarihi yapımız olsun, diğer yandan doğal güzelliklerimiz var, yaylalarımız var, denizimiz var ve şehrimizin sahip olduğu alt yapı olanakları, sağlık, spor tesislerimiz bütün bunlar önemli. Eğitimdeki iddialı duruşumuz da var, ikinci üniversitemizi açmışız, özel hastanelerimiz ve özel okullar var. Yani eğitim bir sektör ve şehrimizin her anlamda 4 ulaşım ağının üzerinde olmasından dolayı çok büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyel de herkese iş ve aş olarak dönebiliyor. Bu potansiyeli çok iyi kullanabilirsek bu pastayı daha da çok büyütebiliriz ama bu yeterli der ve geliştiremezsek de tabii ki bu pasta yeniden küçülür ve buradan diğer iller pay kapar." diye konuştu.

"Şahinkaya Kanyonu'nu geliştireceğiz"

Turizm anlamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile ortaklaşa hareket ettiklerini belirten Vali Kaymak, “Şahinkaya Kanyonu, Vezirköprü ve ilimiz için çok önemli bir değer ve orayı önemli bir şekilde tanıtamıyoruz. İnsanların geldikleri zaman hayranlık duydukları bir yer ama orada yeteri kadar tesis yok, lavabo yok, kafeteryası yok, oteli yok oraya biz elektrik için alt yapıyı falan yaptık ama yapılabilecek şeyler var. Mesela otel yapılabilir, teleferik hattı çekilebilir. O açıyla geniş çalışmalar yapılabilir” dedi.

Spor ve sağlık turizmi de konuşuldu

Samsun'un yatak kapasitesiyle de tesis sayısıyla da spor alt yapısı anlamında en önemli illerden birisi olduğunu vurgulayan Kaymak; "Spor alanında atılımlar yapmalıyız. Ha keza üniversitemiz var. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ile sağlık alanında da çok ciddi potansiyele sahibiz. Sağlık turizmi ile çok daha büyüyebiliriz. Sağlık konusunda bir master planımız olması lazım. Sağlık Bakanlığı Türkiye’deki sağlık turizminin tamamını tek elden yurt dışına pazarlamak üzere bir projeleri vardı. Eğer o da gerçekleşebilirse hem Samsun hem de ülkemiz için büyük bir katılım olacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.11.2019 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-11-26 20:18:32

Vali bey bırak boş lafları işini yap sanayi kaldı turizm sokaklarda uyuşturucudan hapcidan geçilmiyor sen kendi işini yap avere avere dolanuyon

Avatar
Samet 2019-11-27 00:36:23

Siz stadi sanayiinin dibine dikin santral dibinde hava les samsunu hep sanayii yaptiniz sahil boyu simdi sira carsambaya kurulacak olan santral var sizin derdiniz turizm oylemi siz once elinizde olanin kiymetini bilin birolerinin cebi dolacak diye birilerinin gelecegi yok oluyor kisacasi samsun her yonuyle bitmistir ulasim hava deniz pahalilik o yuzden devlet erkaninda olan ve tuk akrabalarina bu zamnda hic bir sey olmaz olan vatandasa oluyor ama bu samsun bu yonetimle gitmez

Avatar
adem yazici 2019-11-27 07:20:21

cekin elinizi Samsunun ustunden ...Samsunu Samsunlular kurtaracaktir en gel olmayin yeter..

Avatar
kjahshkasb 2019-11-27 08:30:29

alın bu arkadaşı

Avatar
Samsunn 2019-11-27 09:56:49

Sizlere gülüyorum yaa. Sayın vali Samsun'da kaç tane seyahat acentesi var ve bunların kaç tanesi turizm mezunu çalışanı var. Servisçi otobüsçüsü aracı olan TURSAB'a para yatırarak acente açıyor. Önce bunu engelleyin sonra turizm zaten gelişecektir. Destinasyon çıkarmayı bilmeyen amacı sadece kar yapmak olan kuruluşlardan turizmci olmaz. Turizm gönül işidir.

Avatar
Körfez sakini 2019-11-27 12:33:31

ARKA PLANDA YAT LİMANI VAR.Buraya deyinmeden biten hiçbir toplantı nın aslı astarı yoktur .
Vali bey siz demi

Avatar
alper 2019-11-27 14:23:56

profosyonel bir üniversiteli bir turizmci olarak söylüyorum ki bu adamlar turizmin t sinden anlamıyor toplanıp sonuç bildirisi turizmi geliştirecez olarak okumaktan başka bir iş yaptıkları yok

Avatar
55 2019-11-27 14:31:57

önce asayiş sağlansın samsun güvenilir bir il olsun sokak ta torbacı hapçı kol geziyor ilimiz türist gelir ama dünyaya rezil olmak var önce asayiş sağlanmalı sayın valim