banner388

Samsun turizmi canlandırılmalı

Sheraton Grand Samsun Genel Müdürü Onur Bıyıklı, Samsun'un turizm potansiyelinin gerektiği gibi değerlendirilemediğini belirterek yerli ve yabancı girişimcilerin önünün açılması gerektiğini söyledi. 

Samsun turizmi canlandırılmalı

Sheraton Grand Samsun Genel Müdürü Onur Bıyıklı, Samsun'un turizm potansiyelinin gerektiği gibi değerlendirilemediğini belirterek yerli ve yabancı girişimcilerin önünün açılması gerektiğini söyledi. 

21 Şubat 2020 Cuma 14:18
Samsun turizmi  canlandırılmalı

Samsunhaber.com'u ziyaret eden Sheraton Grand Samsun Genel Müdürü Onur Bıyıklı ve Müdür Yardımcısı Erhan Erden, Erdal Şencan ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ile görüştü. Bıyıklı, Samsun’un turizm potansiyelinin komşu kentlerden çok daha ileride olduğunu ancak bunun gerektiği gibi değerlendirilemediğini iddia etti.

“SAMSUN FAZLASINI HAK EDİYOR”

Turizmin hareketlenmesiyle Samsun’un turizm gelirlerinin de arttırılabileceğini kaydeden Bıyıklı, “İlimiz kayak merkezleriyle, tarihi dokusu, sahili ve kumsalıyla eşsiz bir güzelliğe sahip. Bunun yerli ve yabancılara mutlaka tanıtılması gerekiyor. 
Komşu illerimiz bunu gayet güzel yapabiliyor, Kişisel girişimlerimizle Külür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Sayın Timuçin Güler’ e yaptığımız ziyaret ve görüşme neticesinde Samsun’a özel destekler alındı. Alınan bu desteklerden faydalanmaları için Körfez ülkeleri ile çalışan acente ve tur operatörlerini bilgilendireceğiz” dedi.


YEREL YÖNETİCİLERİN DESTEĞİ ŞART

Samsun’u tanıtmak için yapılacak olan tüm reklam masraflarının yarısının Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağını bildiren Bıyıklı, “Bu vesileyle reklamı yapılacak olan Samsunumuza daha fazla turist gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Bizim de bu potansiyeli harekete geçirmemiz için mutlaka yerel yöneticilerin desteğini almamız lazım” diye konuştu.

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN GÖZÜ BİZDE

“Özellikle İslam ülkelerinden gelen turistler gittikleri illerde turizme büyük bir ivme kazandırıyor” diyen Bıyıklı şöyle devam etti: “Bazı Arap ülkelerinden Samsun’a direkt uçak seferleri düzenlenebilir. Bunun için o ülkeleri teşvik etmek gerekir. Bu ülkelerdeki tanıtım teşviğine ödenecek %50’ lik desteği bizler Kültür Turizm Bakanlığı ile Samsun özelinde hallettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’den bu konuda çok destek alıyoruz ve kendisi konu ile ilgili büyük gayret gösteriyor. Aynı şekilde Samsun TSO Başkanımız Sayın Salih Zeki Murzioğlu da konu ile yakından ilgilenerek her türlü desteği turizm konusunda vereceklerini iletti. Önümüzdeki hafta Körfez ülkelerinden gelecek olan acentecileri ve uçak sahiplerini Samsunda misafir edeceğiz. Komşu illerimiz gelen uçaklar için kolaylık gösteriyor ve subvanse desteği sağlıyor. Bu tarz destekleri Samsun olarak biz de yapabilir ve Samsun’daki turizm potansiyelini arttırabiliriz.”

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
   
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.