banner388

Samsun TSO'dan eğitim programı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) “AB Proje Yazma Teknikleri/Proje Döngüsü Yönetimi” eğitim programı düzenledi.

Samsun TSO'dan eğitim programı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) “AB Proje Yazma Teknikleri/Proje Döngüsü Yönetimi” eğitim programı düzenledi.

26 Aralık 2017 Salı 14:01
Samsun TSO'dan eğitim programı

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Cosme programı kapsamında “AB Proje Yazma Teknikleri/Proje Döngüsü Yönetimi” eğitim programı verildi. Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, toplantıda bilgilerini aktardı.

İki gün sürecek olan eğitimin açılış konuşmasını yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, “Ülkelerin uluslararası arenadaki gücü, refah düzeyi, sosyal ve kültürel gelişmişlik seviyesi ve hatta yaşam memnuniyeti endeksi gibi pek çok hususun ortak ve en büyük paydası ekonomik gelişmişliktir. Ekonominin belkemiğini ise bugün sizlerin temsil etmiş olduğu KOBİ’ler teşkil etmektedir. Biz Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm bu saydığım hususlara katkı sağlamak adına KOBİ’lerimizin kapasitelerini geliştirmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu alandaki en önemli ve kapsamlı projemiz olan, Cosme programı kapsamında yürüttüğümüz Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi çerçevesinde düzenlenen AB Proje Yazma Teknikleri ve Proje Döngüsü Eğitimi vesilesiyle sizlerle birlikteyiz” dedi. 

Tören, “Günümüzde küresel rekabetin oluşturduğu piyasa koşullarında finansman yönetimi işletmelerin varlığını idame ettirme hususunda çok önemli bir unsurdur. Rekabet gücünü geliştirmeye destek vermek adına bugün pek çok mekanizmanın faaliyette olduğunu biliyoruz. Ancak, bu desteklerden nasıl yararlanabilir noktasında büyük eksikliklerimiz var. Bu bağlamdaki en büyük problemimiz mevcut durum ve ihtiyacı tespit edip, o ihtiyacı ya da zayıf noktayı güçlendirmek konusunu projelendirebilmek. Bu anlayışla kurguladığımız, bugün başlayıp yarın devam edeceğimiz bu eğitim programı ile firmalarımızın ulusal ve uluslararası kaynaklara erişmesine katkı sağlamak amacıyla AB Proje Yazma Teknikleri ve proje döngüsü konularını işleyeceğiz. İki günlük eğitim programında ele alınacak mevcut fon kaynakları, teklif çağrıları ve bu kaynaklara ilişkin olarak proje belgelerinin hazırlanması ve başvuru süreçleri firmalarımıza büyük katkı sağlayacağı inancındayız” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.