banner388

Samsun trafiği artık EDS ile denetletecek! İşte kurulacağı 14 mevki...

Samsun trafiğinde 'Akıllı Kavşak' sistemi ile birlikte EDS'de (Elektronik Denetleme Sistemi" geliyor. Şehrin 14 farklı noktasına kurulumuna başlanılan EDS ile trafik daha sıkı şekilde denetlenmiş olacak.

Samsun trafiği artık EDS ile denetletecek! İşte kurulacağı 14 mevki...

Samsun trafiğinde 'Akıllı Kavşak' sistemi ile birlikte EDS'de (Elektronik Denetleme Sistemi" geliyor. Şehrin 14 farklı noktasına kurulumuna başlanılan EDS ile trafik daha sıkı şekilde denetlenmiş olacak.

29 Haziran 2022 Çarşamba 17:37

ASELSAN trafiğe dair yazılım geliştirmelerine devam ediyor. Akıllı Kavşak Sistemi geliştiren ASELSAN'ın geliştirdiği başka bir sistem 'EDS' Samsun'da kullanılmaya başlanılacak. Hız limiti belirlemeli olacak olan EDS ile denetimler artık daha sıkı olacak.

HIZ LİMİTİ KAÇ OLACAK?

Samsun'da kurulumuna bugün başlanılan EDS'de hız limitinin kaç olacağı ile ilgili henüz bilgi verilmedi. 50 veya 70 olması beklenen hız sınırı araç sahiplerinde merak uyandırdı. 

HANGİ MEVKİLERİ KURULUM YAPILACAK?

Hız limiti belirleme şekilde yazılımı yapılan EDS sisteminin kurulacağı 14 farklı nokta belirlendi.

O mevkiler şu şekilde:

Merkezi bölgeler;

•Fuar Caddesi
•Lise Caddesi
•Hastane Mevkileri (Park ihlal sistemi de devrede olacak)
•İncesu
•Liman Kavşağı
•Atatürk Bulvarı

Diğer bölgeler;

•Bafra
•Çakallı

EDS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Elektronik Denetleme Sistemi, trafik akışının kontrolü ve ulaşım iyileştirilmesinin yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, standartlar dahilinde bir yapıya kavuşturulması için, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir. 

Son Güncelleme: 29.06.2022 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz sağlam 2022-06-29 22:19:24

İlk önce çınar marketten çıkışı verin üst yoldan sağa dönüşü verin oranın trafiğini rahatlatın aşağıya inen yolun karşısına geçemez oldu ana yol ve soldan gelen trafik akışını rahatlayın orayı düzenleyenlere ne demeli sizlere bırakıyorum insanların ceza yaması için hız limitini 50 veya 30 yapın çok bilmiş başkan samsun sana hasta başkannnn

Avatar
Talip 2022-06-29 17:55:50

Eds ne demek ben açıklayayım E eldeki D dovizini S sat,yani bozdur trafik cezalarını öde

Avatar
Recep 2022-06-29 19:01:53

Bu sistem trafiği yağmurlu günlerde veya normal zamanlarda dahi kilitler çünkü yollar zaten nüfusa göre yapılmamış millet cezadan korkarken trafik felç olacak, tabii belediyeyide ayrı tebrik etmek lazım kaynak yine halk olarak seçildi

Avatar
Metinyani 2022-06-29 19:45:53

Yani. Kısaca vatandaşı nasıl soyariz. Bu yöntemle ne kadar para toplarız, tek hesap bu...

Avatar
Kamyoncu fiko 2022-06-29 21:40:17

İlk deneme hep Samsun

Avatar
Birakin ya 2022-06-29 20:01:01

Genclik parkı önü hep tıkali.uyumayun bi çözüm bulun.nerde belediye nerde

Avatar
Ahmet 2022-06-29 20:32:04

Çarşamba devlet hastanesi ne girerken dolmuşların arasından zorla giriyoruz çıkarken de dolmuşların arasından sağa sola zor bir şekilde bakarak yola çıkıyoruz ve kimsenin birşey yaptığı yok ama boş kaldırımdan yola inince kamera dan ceza var.

Avatar
dsfdsfd 2022-06-29 19:51:35

ne güzel süslü kelimelerle yazıyorsunuz, eds de, bir otomobil eds noktaları arasında kamerada son görülme zaman aralıkları
dikkate alınarak ceza kesilir, 1. noktadan herhangi bir eds noktasına olması gerekenden daha hızlı gittiyseniz, ilk gören kamera
size cezayı yapıştırır, bu eds kameralar yazılım ile sürekli konumdan konuma geçişlerinizin hız analitiğini çıkarır.