banner388

Samsun tehdit altında! Bakanlık kimyasal mücadele başlattı

Samsun'da çam ağaçlarını saran ve kurumalarına sebep olan çam kese böceklerine karşı bakanlık mücadele başlattı.

Samsun tehdit altında! Bakanlık kimyasal mücadele başlattı

Samsun'da çam ağaçlarını saran ve kurumalarına sebep olan çam kese böceklerine karşı bakanlık mücadele başlattı.

10 Ocak 2020 Cuma 10:06
Samsun tehdit altında! Bakanlık kimyasal mücadele başlattı

Samsun-Ankara yolu üzerinde bulunan çamlık ormanında yuva yapan çam kese böceğine karşı bakanlık mücadele başlattı. Böcek ağaçların boy ve çap olarak büyümesinde yavaşlamaya, gerilemeye hatta kurumaya sebep oluyor.

GÖRENLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR


Beyaz pamuklu tırtıl keseleriyle kendini gösteren, çam ağaçlarını saran çam kese böcekleri ormanları tehdit ediyor. Samsun-Ankara yolu üzerinde bulunan çamlık ormanında yuva yapan çam kese böceği, görenlerin de dikkatini çekiyor. Türkiye’de değişik çam türlerinde ağaçların ibrelerini yiyen ve geniş bir yayılışı bulunan çam kese böceği, zararı görsel olarak en çok göze çarpan bir tür. Ağacın ibrelerini yemek suretiyle yaptığı zarar görsel olarak kişilerde ağacın kuruduğu yönünde gibi his oluşturuyor.Samsun’da çam ağaçlarına yaptıkları yuvalar ile dikkat çeken çam kese böceği ağacın kurumasına sebep oluyor.
  

TEK BİR YÖNTEM BAŞARILI OLMUYOR


Samsun Orman İşletme Müdür Yardımcısı Özlem Avcı Güler konuyla alakalı, "Çam kese böceği ağaçların boy ve çap büyümesinde yavaşlamaya, gerilemeye neden olur. Gözlemlediğinizde diğer yıl yeniden ağacın ibreleri çıkarak aynı yeşil görüntüsüne kavuşur. Doğadaki diğer canlılara zarar verdiği için bakanlığımız kimyasal mücadeleyi yasaklamıştır. Bu böcekle mücadele yöntemi tek değildir. Ancak birkaç yöntem bir arada kullanılmaktadır" açıklamasında bulundu.


                             

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
işsiz genç 2020-01-10 13:03:03

bana asgari ücret + sigorta yapın , elimde budama makası bir de çuval alıp her gün refüjdeki, parklardaki tüm çam ağaçlarını yayan dolanarak o zararlı keseleri toplar çuvalıma doldurup uygun bi yerde yakarım