banner388

Samsun sularına 60 bin sazan bırakıldı

Samsun'da iç sulara balık çeşitliliğini arttırmak için 60 bin sazan yavrusu salındı.

Samsun sularına 60 bin sazan bırakıldı

Samsun'da iç sulara balık çeşitliliğini arttırmak için 60 bin sazan yavrusu salındı.

07 Temmuz 2017 Cuma 10:35
Samsun sularına 60 bin sazan bırakıldı

Samsun Haber - Samsun'da iç sulardaki balık çeşitliliğini arttırmak için göl ve göletlere 60 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 Yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Samsun'a tahsis edilen ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nün ürettiği pullu sazan yavruları Samsun'a getirilerek önceden belirlenen doğal göl ve göletlere bırakıldı.


Konu ile olarak Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, "İç sulardaki balık varlığının devamlılığının sağlayabilmek çok önemli. Balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor."


Karaosmanoğlu, açıklamalarının devamında, "Ortalama 3-5 gram ağırlığındaki sazan yavruları, 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 cm'ye ulaşacak. Balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçılar, avcılık yoluyla yararlanabileceği su kaynaklarını tercih ediyor. Avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.07.2017 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.