banner388

Samsun sosyal mesafe kuralını tanımadı

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye bin TL sosyal yardım ödemesi 1 Nisan tarihiyle başladı. Ödeme takvimi kimliklerin son hanelerine göre belirlenirken dün ve bugün PTT önlerinde oluşan uzun kuyrukta vatandaşlar sosyal mesafe kuralını çiğnedi.

Samsun sosyal mesafe kuralını tanımadı

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye bin TL sosyal yardım ödemesi 1 Nisan tarihiyle başladı. Ödeme takvimi kimliklerin son hanelerine göre belirlenirken dün ve bugün PTT önlerinde oluşan uzun kuyrukta vatandaşlar sosyal mesafe kuralını çiğnedi.

02 Nisan 2020 Perşembe 12:06

Samsun'da PTT önünde kuyruk uluşturan vatandaşlar korona virüse karşı sosyal mesafe kurallarına yine uymadı.

Tüm dünyada Covid-19 için önlemler alınmaya devam ederken Türkiye’de de tedbirler devam ediyor. Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki PTT Şubesi önünde Sosyal Yardım Fonundan yardım almak isteyen dar gelirli vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren PTT Şubesi nünde kuyruk oluşturdu. Yetkililerin bütün uyarılarına rağmen, kuyruk oluşturan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymamaları dikkat çekti.

POLİSİN UYARISI FAYDA ETMİYOR

Polis, PTT önüne giderek vatandaşları sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarıda bulunurken, polis buradan ayrıldıktan sonra yine bilindik görüntüler yaşandı.

Son Güncelleme: 02.04.2020 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 2020-04-02 13:31:56

Bu insanların önceden kaydı vardı.peki şuanda işi olmayan daha önceden yardıma gereksinim duymayan fakat şuanda yardıma muhtaç çalışamayan ssk si olmayan bir dünya insan var bu insanlara nasıl yardım olacak.neden kapı kapı oy zamani geziliyor da şimdi kapı kapı bu insanlar neden arastrilmiyor.bu adaletsizlik bence.yetkililerin bir an önce kapı kapı gezip hem bu hastalığı evlerde kontrol Edip hemde vatandaşın halini incelemesi lazim

Avatar
KoÇaVaLı... 2020-04-02 12:35:50

Bugün o kuyrukta olanlara PTTKART verildi.Artık kuyruklar olmuyacak.Çocuk paraları dahil o karta yatacak.Geç kalınmış ama güzel bir uygulama olmuş...

Avatar
Reha 2020-04-02 13:36:18

Aç insanin mesafesimi olur. Bin tl yi her bankadan alabilirler ama devlet eziyet yapiyor. Insanlarin iki hafta tüm ihtiyaclarini karşilayip evde durdurmadan bu koronayi yenemeyiz. Devlet avm nüteahhidin borcu kredisi derdinde. Bu halki iki hafta sonra istesenizde evde tutamazsiniz. Açlikdanmi koronadanmi derseniz halk koronadan ölelim der. Allah korusun memleket zorda.....

Avatar
Adalet 2020-04-02 14:38:37

Diğer insanlarda tespit etmek lazım.tamam bu insanlar tespitli.ya şu 1.2 aydır iş yapamiyan calisamiyan evine ekmek alamayan simitcisiydi.caycisiydi,seyyardi vb bir dünya insanı adreslerinde ziyaret etmek lazım bilmek lazım bütün siyasilerin birlik olup şu hastalık dahada yayılmadan bunca insanı ev ziyaretleriyle tespit etmeleri lazim.gun birlik günüyse biz bize yetelim.muhtarlar,ilçe başkanları,il başkanları yardımcı olmaları lazım bu yardım alamayan diğer insanlara

Avatar
Bloodmoon 2020-04-02 17:27:18

Bu 1000 tl yi mesai saatleri sınırlı olan ptt aracılığıyla değilde her yerde atm bulunan ve 7/24 çekme şansı olan kamu bankalarına neden yapmazlar.insanları her koşulda rencide etmekten başka nedir bu.

Avatar
Seçimde hatırlanılan esnaf 2020-04-02 23:28:34

Fakir fukuraya garibana yardım edilsin daha çok edilsin eyvAllah. Peki bu çay ocağı,kahvehane, lokanta sahipleri ne yapsın günlük kazanclariyla eve ekmek götürmek zorunda olan kısıtlamalar sebebiyle işyerlerini kapatmak zorunda kalan kesnaf ne yiyecek taş mı yiyecek dükkanı kapattık evden çıkmiyoruz aile olarak şu annnemizin 1500 tl emekli maasiyla aşımızı kaynatıyoruz.Herhalde sanılıyor ki esnafın kıyıda köşede milyonları var cepten yiyorlar yok gülüm yok bu ekonomik durumda ayakta kalmak için kırk takla atıyor esnaf. Toplumun mağdur olan her kesimine el verilmeli yoksa yıkım büyük olacak.

Avatar
Ayten 2020-04-03 00:12:25

Öğrenci yardimi
Ve elektrik yardimi alanlara da veriyorlar mı

Avatar
Ayten 2020-04-03 00:12:44

Öğrenci yardimi
Ve elektrik yardimi alanlara da veriyorlar mı

Misafir Avatar
samsunlu 2020-04-03 02:11:08 @Ayten

heee veriyo kuaför manikür pedikür parasıda veriyoo

Beğenmedim! (0)