banner388

Samsun Sivas tren hattı ile ilgili kritik açıklama

Yaklaşık 2 yıldır tren trafiğine kapalı olan ve çalışmaların devam ettiği Samsun-Sivas tren yolu ile ilgili TCDD Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu'ndan önemli açıklamalar geldi.

Samsun Sivas tren hattı ile ilgili kritik açıklama

Yaklaşık 2 yıldır tren trafiğine kapalı olan ve çalışmaların devam ettiği Samsun-Sivas tren yolu ile ilgili TCDD Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu'ndan önemli açıklamalar geldi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:52
Samsun Sivas tren hattı ile ilgili kritik açıklama

Samsun Haber - 2015 yılı Eylül ayından tren trafiğine kapatılan Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar devam ediyor. TCDD Samsun İşletme Müdürü Kokuroğlu çalışmalar hakkında, "Hattın taşıma kapasitesi en az 5 kat artmış olacak" dedi. Tren yolunda yenileme çalışamalarının 2 yıldır sürdüğü belirtildi. 3 yıllığına tren trafiğine kapatılan Samsun-Sivas demiryolunun, Eylül 2018'de yeniden trafiğe açılması planlanıyor.


TREN YOLU TRAFİĞE KAPALI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun-Sivas arasındaki demiryolu hattı 2015 yılının Eylül ayı sonunda tadilata girdi. Samsun'dan Sivas'a kadar uzanan 402 km'lik demiryolu hattının yanında ayrıca 35 km'lik Çarşamba hattımız da vardır ancak bu hattımızda şuan da kapalıdır" ifadelerini kullandı.


ÇALIŞMALAR 24 SAAT DEVAM EDİYOR

İşletme Müdürü Kokuroğlu, Avrupa Birliği Hibe Fonları'ndan bedeli karşılanan yenileme çalışmaları hakkında, "Samsun-Sivas demiryolu trafiği sinyallerle idare edilecek. Amacımız modernizasyon projesi kapsamında daha sağlıklı tren trafiğini sağlamak" diye konuştu. Normal iş planına göre 32 aylık bir iş programı uygulandığını belirten Kokuroğlu, "Yolun yenilenmesi ve modernizasyon tamamlanması bu süre içerisinde yapılacaktır. 2018 yılının Eylül ayı itibariyle tren yolunun işletmeye açılması planlanmıştır. Şuan da inşaat 24 saat boyunca devam etmektedir" dedi.


BİN MİLYON TON YÜK TAŞINACAKTIR

TCDD Samsun İşletme Müdürü Kokuroğlu açıklamalarının devamında ise, "İnşaatın bitiminde hattın taşıma kapasitesi en az 5 kat artmış olacak. Bu hattın konvansiyonel hat olması nedeniyle yük taşımacılığında Samsun'a ortalama yıllık bin milyon ton yük hareketi bu hat üzerinden yapılmaktadır. Samsun, karayolu, demiryolu, denizyoluna sahip olması nedeniyle lojistik bir üs olma potansiyeline sahip şehirdir. Samsun'a katma değer katan en önemli lojistik ayağı demiryoludur. Ayrıca hattın yenilenmesi sonucunda karşılıklı Samsun-Sivas yolcu Express trenimiz devreye alınacaktır. Hızımız ve konforumuz dolayısıyla yolcu  trenlerimiz rantabl bir tren işletmeciliğine kavuşmuş olacaktır. Bizim yolumuzun asıl geliri yük kapasitesindedir" dedi.
 


HIZLI TRENLE ALAKASI YOK

Ankara Samsun hızlı tren projesi hakkında da konuşan TCDD Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, "Samsun-Sivas demiryolunun Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile bir alakası yoktur. Onun projesi de 24 saat boyunca hızla ilerlemektedir" dedi.


Kürşat GEDİK / HEDEFHALK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merakli insan 2017-08-16 11:31:24

Insanlari hizli tren hatti yapiyoruz diye uyandirmadan 24 saat iyi ilerlediniz

Avatar
AKİF 2017-12-29 20:58:36

Amasyada ki yüklemeler sevkiyatlar sadece kayabaşı istasyonundan mı olacak. yani lojistik ist mı olacak

Avatar
Aydin Atik 2018-01-07 10:56:09

Sivas Samsun hattında karşılıklı tek sefer mi olacak?