banner388

Samsun - Sivas demiryolu hattı tamamlandı !

 Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattının yapımı tamamlandı. Hat yarın (4 Mayıs) ticari deneme seferlerine başlayacak.

Samsun - Sivas demiryolu hattı tamamlandı !

 Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattının yapımı tamamlandı. Hat yarın (4 Mayıs) ticari deneme seferlerine başlayacak.

03 Mayıs 2020 Pazar 11:25
Samsun - Sivas demiryolu hattı tamamlandı !

 

1 Mayıs'ta test sürüşlerini tamamlayan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattının ticari deneme seferlerine 4 Mayıs günü başlanacak.

TÜRKİYE'NİN İLK DEMİRYOLLARINDAN

Konuyla ilgili  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2015 yılında başlatılan ve Türkiye’nin en büyük demiryolu modernizasyon projesi olan ve Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattının yapımının tamamlandığını açıkladı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas Kalın demiryoluN Türkiye’nin ilk demiryolu hatlarından birisi olduğunu  ve 1932 yılında hizmete açılan  hattın 83 yıl hizmet verdikten sonra 29 Eylül 2015’te modernize edilmek amacıyla ulaşıma kapatıldığını hatırlattı.

Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizin en büyük demiryolu modernizasyon projesinde deneme seferlerini başlatmıştık. Şu anda da test sürüşlerimiz 2 lokomotif, 6 yük vagonu ve 1 personel vagonu olmak üzere toplamda 500 ton yük ile devam etmekte. Test sürüşlerini 1 Mayıs itibarıyla tamamlayarak, 4 Mayıs günü hattımız ticari deneme seferlerine başlayacak” dedi.

40 KÖPRÜ RESTORE EDİLDİ

Samsun-Sivas Kalın hattının modernizasyonu kapsamında 40 tarihi köprünün de restore edildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, toplamda 12 adet tünelde de iyileştirme çalışması yaptıklarını, hattın ray, travers, balast ve makas üst yapısının değiştirildiğini, modernizasyon sonrasında hat kapasitesinde yüzde 50’lik artış olacağını vurgulayarak “Korona virüs salgını nedeniyle güvenli taşımacılığa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu hattı ticari deneme seferlerine açarak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde bu hat üzerinden taşımaya başlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2020-05-03 15:03:50

gözümüz aydın ülkenin sorunları bittimi şimdi bu demir yolu önceden açıktı zaten niye kapatıldı peki şimdi syn bakan

Avatar
Muzaffer kurt 2020-05-03 16:03:44

Hayırlı olsun vatana, Ankarayada hızlı treni heyacanla bekliyoruz

Avatar
levent utkan 2020-05-03 20:09:45

Bize bu raylari kim dosedi..hangi mutahit yapti merak ediyorum..kimi zengin ettik kaca mal oldu..???

Avatar
samsunlu 2020-05-03 23:10:32

nankorsunuz ulan nankor.Aslinda sizlere ray degil bi b.k yapmiycaksinda ama ulkenin kalkinmasi icin sart iste .Ama hizli tren geldigindede gene ilk kullananlar sizin gibi herseye karsi gelen hainler kullanirsiniz.Cunki AKP nin yaptigi her sey batiyo size.O yuzdende her yapilana karsiniz sizin amaciniz AKLP gitsin ulke isterse batsin.Gecti artik o gunlerrr sizlerde ya bu ulkeyi seveceksiniz yada bu ulkeden s.iktir olup gideceksiniz.NE MUTLU TURKUM DIYENE.

Avatar
samsunluyuz 2020-05-04 11:55:13

hızlı tren muhabbeti yazanlar bu tren sistemi hızlı tren değil samsun sivas arası hızlı tren olması mümkün değil km 23 denilen mevkide trenin hızlı gitmesi imkansız virajlı ve rampa bu tren eski sistem sadece raylar ve köprüler restore edildi