banner388

Samsun Site Cami yeni yüzüne kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeyle Site Cami yeni yüzüne kavuşacak.

Samsun Site Cami yeni yüzüne kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeyle Site Cami yeni yüzüne kavuşacak.

11 Ekim 2017 Çarşamba 13:21
Samsun Site Cami yeni yüzüne kavuşuyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kenti modern hale getirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Cumhuriyet Meydanı yanındaki Site Camii Çevre Düzenleme Projesi’ni hayata geçirecek. 10 bin metrekarelik alanda yapımına 1976 yılında başlanan Site Camii, 1980 yılında da ibadete açıldı. Zamanla zarar gören ve çirkin görüntü oluşmasına neden olan Site Cami 2002 yılında tamamen restore edilmişti. Hareket geçen Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda yapacağı çalışmayla camiyi sade, düzenli ve modern bir görünüme kavuşturacak.

2 YILDA TAMAMLANACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, “Samsun’u modern ve görselliği yüksek bir şehir haline getirmek istiyoruz. Uzun süredir bu konuda ciddi bir performans sergiliyor, mücadele veriyoruz. Estetik ve görselliği çok önemsiyoruz. Nasıl ki evimizin içini süslüyor, düzenliyor ve yeniliyorsak, şehrimizi de misafir salonu gibi düşünerek yenilemeye devam edeceğiz. Bunun için de 2019 Vizyonunu hazırladık. Bu vizyonda yer alacak projelerimizi de özenle seçerek belirledik. İnşallah 2 yıl sonra ‘Samsun estetiğin şehri oldu’ dedirteceğiz” dedi.

“SAMSUN’A YAKIŞMIYOR”

Göze hitap etmeyen yapıları ortadan kaldıracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Tablo çok net. Çarpıklığı, düzensizliklerini ve göze hitap etmeyen unsurları ortadan kaldıracağız. Bunlardan birisi de Site Camii çevresi. Çevresinde düzensizlikler ve karmaşıklık sebebiyle camii adeta görünmüyor ve Samsun’a yakışmıyor. Üzerinde çalıştığımız proje hayata geçtiğinde cami çevresi, iş yerleriyle birlikte sade, modern, düzenli ve şık bir görünüme kavuşacak. Şehrimize yakışır hale gelecek” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 12.10.2017 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osmanli fatih 2017-10-11 14:09:31

EyvAllah baskanim cok iyi olur cami altinda mac izlenmesi yasklanmali namz kilinmiyor sesten

Avatar
Canikli 2017-10-11 15:44:10

Çok güzel olacak
Camiler şehrin merkezinde olmali hem maddi hem manevi
Nasil ki insanin merkezinde kalp varsa

Avatar
HALİS 2017-10-20 16:29:02

• SİTE ÇARŞISI YILLARCA YALITIM SORUNLARI YÜZÜNDEN BİNANIN KOLON VE KİRİŞLERİNDEKİ BETON ÇÜRÜYÜP DÖKÜLMÜŞ, DEMİRLER PASLANMIŞ. AMA ESNAFLARIN YAPMIŞ OLDUĞU TADİLATLARDA BUNLAR KARTONPİYER, STRAFOR, ALÇIPANLARLA SADECE MAKYAJLANMIŞ DURUMDA, BURANIN DEPREM FİZİBİLİTESİ YAPILMALI.

• CUMA GÜNÜ CAMİNİN İÇİNDE TUVALETLERİN ÖNÜNE SERİLEN KİLİMLERİN ÜZERİNDE KESKİN TUVALET KOKUSUNUN İÇİNDE YAPILAN İBADET AKILLARA DURGUNLUK VERECEK KADAR KÖTÜ VE SAĞLIKSIZ BİR DURUM.

• BULVAR AVM İLE KISMEN GİDERİLMİŞ PARK SORUNU ARTAN ŞEHİR NÜFUSU İLE BERABER YETERLİLİĞİNİ KORUYAMAMIŞTIR. YENİ PROJEDE SİTE ÇARŞISININ ALTINA PARK ALANI AÇILMASI MECBURİYETİNİ GETİRMİŞTİR.

• ŞEHİR MERKEZİNDE TAM BİR ÇEVRE KİRLİLİĞİ BULUNMAKTADIR. BÖYLE BİR KULLANIŞI KIT BİR PROJE KAÇ YIL DAHA ŞEHİR MERKEZİNDE SERGİLENECEKTİR.

• BU BİNAYA YAPILAN TADİLAT SADECE GEÇİCİ BİR ÇÖZÜMDÜR. UZUN VADEDE SORUNU ÇÖZMEYE YETMEZ.

• ESNAFLAR BİR ARAYA GETİRİLİP, ORTAK BİR FİKİRDE BİRLEŞTİRİLEREK SİL BAŞTAN BULVAR AVM’YE ENTEGRE BİR PLANLA Ö