banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Sinop Karayolu sular altında kaldı

Samsun - Sinop karayolunda alt yapı çalışması sırasında borunun yerinden oynaması karayolunu sular altında kaldı.

banner269

Samsun Sinop Karayolu sular altında kaldı

Samsun - Sinop karayolunda alt yapı çalışması sırasında borunun yerinden oynaması karayolunu sular altında kaldı.

28 Eylül 2021 Salı 22:12
Samsun Sinop Karayolu sular altında kaldı

Samsun'un Atakum ilçesinde, Samsun-Sinop yolu üzerinde bulunan Turgut Özal Kız Öğrenci yurdu yakınında yerinden oynayan dirsek su borusu nedeniyle, karayolu göle döndü. Yolun sele dönmesinin ardından karayolundan ilerlemeye çalışan otomobil sürücüleri zor anlar yaşadı. Konu hakkında İhlas Haber Ajansı’na(İHA) açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, karayolunun göle dönmesine neden olan soruna açıklık getirdi.

SUYUN VERİLMESİ SABAH SAATLERİNİ BULABİLİR 


Konuyla ilgili Bahattin Yanık, “Söz konusu yerde bizim su borusundan kaynaklanan bir durum oldu. Alt yapı çalışması sırasında su borusuna zarar verildi. Şu anda tamirat işlemleri devam ediyor. Arıza olunca mecburen borunun içindeki su çevreye yayıldı. Boru tam anlamıyla boşaldı. 90 derece dönen bir dirsek var. O dirsekte bir arıza meydana gelmiş. Taflan tarafına doğru giden 600’lük boru hattı, branşman hattında sıkıntı olmuş. Şu anda 5-6 mahallenin suyu yok. Bu gibi arızalarda suyun mecburen boşalması gerekiyor. Zarar gören boru, çeliğin biraz değişiği olan dokür boru. Görüntü itibariyle su birikintisi oluştu. Şu an itibarıyla su tamamen boşaldıktan sonra arızanın olduğu bölge ayarlanıyor. Gece yarısına kadar tamirat bitecek, tamiratın ardından beton atılacak. O betonun sertleşmesinin ardından su olmayan mahallelere su verilecek. Suyun verilmesi sabah saatlerini bulabilir” dedi.


Son Güncelleme: 28.09.2021 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.