banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun simidi markalaşmayı bekliyor

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun Simidinin tescil edilmesi gerektiğini ve bu konuyla ilgili Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)’nun çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

banner269

Samsun simidi markalaşmayı bekliyor

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun Simidinin tescil edilmesi gerektiğini ve bu konuyla ilgili Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)’nun çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 15:12
Samsun simidi markalaşmayı bekliyor

Samsun haber - Samsun Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yiğit, dergimize Samsun Simidi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yiğit açıklamasında ilk olarak, “Samsun simidinin bir patenti belirlenmeli. Samsun Simidinin önemli özellikleri var. Belirli bir standart oluşmalı ve bu değerimize sahip çıkmalıyız. Bu konuyla ilgili Ticaret ve Sanayi Odasının simitle ilgili bir takım hamleleri oldu ama somut bir gelişme yaşanmadı. Hatta bunun üzerine bir komisyon bile kuruldu. Ancak şimdilik somut bir gelişme yok. Muhtemelen simidimizin marka tescili noktasında bir adım atılacak” dedi.

10 SAMSUNLUDAN 1’İ SİMİT YİYOR


Samsun’da günlük 60 bine yakın simit üretimi gerçekleştiğini kaydeden Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da her 10 kişiden biri simit yiyor. Kentimizden, farklı illere bile simit bile gönderiyoruz. Fiyatların pahalı olduğu ile ilgili spekülasyonlar yapılabiliyor ancak 1 TL simit için ideal bir rakamdır. Bu rakam 3 yıldır sabit. Elbette bunun bir maliyeti var. Fiyatı pahalı bulanlara sözüm; simit zevk işidir, ekmek ise ihtiyaç işidir” ifadelerini kullandı. 

“SEYYAR SATICILIK BİTİYOR”


Samsun’da faaliyet gösteren 15 simit fırını olduğunu belirten Başkan Yiğit, “Bu fırınlarımız simitlerini odun ateşinde pişiriyor. Son 6-7 yıl zaman içerisinde seyyar satıcılık hususunda gerileme yaşanıyor. Satış noktası anlamında daha çok kapalı alanlar faaliyet göstermeye başladı. Örnek vermek gerekirse, Mecidiye Caddesinin giriş ve çıkışında 2 işletme simit satışı yapan işletme mevcut. Ve bu sektörün içinde hamle yapmayı düşünen başka arkadaşlarımız da var” diye konuştu.

Samsunhaber.com Dergisi / Yasin Özbilge

Son Güncelleme: 06.08.2017 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.