banner388

Samsun şehir hastanesinin durumu ne olacak

Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesi projesinin devam edip etmeyeceği ile ilgili Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Samsunhaber.com’a konuştu.

Samsun şehir hastanesinin durumu ne olacak

Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesi projesinin devam edip etmeyeceği ile ilgili Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Samsunhaber.com’a konuştu.

08 Ekim 2018 Pazartesi 14:07
Samsun şehir hastanesinin durumu ne olacak

Samsun Haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlamamış olan tüm projelerin durdurulacağını söyledi. Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ise konu ile ilgili, “Askıya alınan bir proje yok. Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesinin yeri bile belli diyebiliriz” dedi. Samsun’da yapılması beklenen şehir hastanesi projesine ne olacağı hala belirsizliğini koruyor.

“Canik’te Dereler Bölgesinin olduğu tarafa yapılacak”

Samsun’da şehir hastanesinin ne zaman yapılacağının henüz belli olmadığını ifade eden Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, “Askıya alınan bir proje yok. Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesinin yeri bile belli diyebiliriz. Hükümetin faaliyet alanı içerisinde ne zaman başlayıp ne zaman projelendirileceğine onlar karar verirler. Şehir hastanesiyle ilgili karar Cumhurbaşkanımızın verdiği karar doğrultusunda olacaktır. Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesi Canik’te Dereler Bölgesinin olduğu tarafa yapılacaktır” diye ifade etti.

Samsun sağlık sektörü olarak çevre illere hizmet veriyor

Samsun’un sağlık sektöründe çevre illere de hizmet verdiğini ifade eden Başkan Biçer,  “Samsun Bölgesi büyük ve aynı zamanda göç alan bir şehirdir. Samsun aynı zamanda sağlık sektörü olarak çevresindeki illere hizmet veren bir şehirdir. Çevre illerden sağlık için gelen vatandaşlarımız var. Samsun’a yapılacak olan şehir hastanesi diğer hastanelerin yükünü az da olsa hafifletecektir. Yapılacak olan şehir hastanesi hizmeti biraz daha kolaylaştıracaktır. Vatandaşlarımız normalde aile hekimi ile ilgili olan rahatsızlıkları için de acile gidiyor. Aile Hekimlerini daha da aktif hale gelmesi gerekiyor. Bu şekilde acillerdeki yoğunluk azaltılır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlamamış projelerle ilgili açıklamasının bir kısmı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESK’in Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “İsraf ekonomisine değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz. Devam eden projeleri bitiriyoruz, ihalesi yapılmış, başlamamış olanları oturup konuşup onlara başlamayacağız. Şu anda onları bir kenara koyuyoruz. Şu anki durum bunu gerektiriyor” dedi.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halim YEŞER 2018-10-08 16:38:56

Para yok nereden yapsınlar uçak aldık reyisimize

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-10-08 16:19:30

dış güçler engel olmuştur kesin

Avatar
murat 2018-10-08 18:30:22

samsundaki hastanelerin neyi var ki şehir dışına şehir hastanesi yapıyorlar

Avatar
orhan 2018-10-08 20:00:53

hastane yerine vatandaşa istihdam sağlayacak fabrika yapılsa daha iyi değil mi? Gençlerimiz meslek liselerinde okurken stajlarını bu fabrikalarda yapsın mezun olduktan sonra da buralarda çalıştırılsın dışarı da boş boş gezmesin.

Avatar
vatandaş 2018-10-08 14:54:38

Hayırlısı olsun, geç olsun sağlık olsun.

Avatar
vatandaş 2018-10-08 20:20:05

ZAMANI DEĞİL..GEREK YOK.