banner388

Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı devam ediyor...

900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı devam ediyor.

Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı devam ediyor...

900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı devam ediyor.

28 Ağustos 2021 Cumartesi 13:25
Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı devam ediyor...

Proje bedeli 1 milyar 69 milyon TL (KDV hariç)  olan hastane inşaatının yüzde 7’si tamamlandı. Hastane inşaatını inceleyen eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Samsun’un sağlık alanındaki en büyük yatırımını yerinde inceledik. Samsun Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Gayet güzel ve yoğun bir çalışma var. Samsun, 2 yıl sonra çok güzel bir hastane kazanacak. Hastanenin Samsun’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 


SAĞLIK KENTİ SAMSUN

Samsun İl Sağlık Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise “Şehir hastanesi inşaatı şu anda çok hızlı bir şekilde ilerlemekte. 900 yataklı hastanenin şu anda yüzde 7’si tamamlandı. Yaklaşık 2 yıl içerisinde bitmesini bekliyoruz. Hastanemizde 40 ameliyathane, 200’den fazla yoğun bakım olacak. Acil alanımız ve diğer özellikli birimlerimizle birlikte bölgeye hizmet veren bir hastane olacak. Bizler de sabırsızlıkla hastanemizin hizmete geçmesini bekliyoruz. Şehir hastanesinin ‘sağlık kenti Samsun’ için çok ciddi katkıları olacak. Sağlık turizmi başta olmak üzere diğer ameliyatlar olsun, özellikli işlemler olsun şehre katkı sağlayacak. Ameliyathane sayısının fazlalığı, yoğun bakımın fazlalığı, nitelikli hasta odaları, nitelikli birimlerin olması, her türlü tıbbi ekipmanın işlevsel halde olması çok büyük bir kazanım olacak. Sadece Samsun’a değil tüm bölgeye ve çevre ülkelere de sağlık turizmi açısından destek verecek bir hastane yapılıyor. Hastanenin 310 bin m2 kapalı alanı olacak. Bu da 5-6 hastane büyüklüğü kapasitesinde bir hastanemiz olacak anlamına geliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bağlantı yollarını yaparak, vatandaşlarımızın buraya rahat bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Samsun Şehir Hastanesi hem şehrimize hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlayacak çok güzel bir hastane olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hekim 2021-08-29 07:21:43

Atakum ek pokliniginde 35 yapacağınız poklinik sayısını azaltarak cildiye başta olmak üzere birçok branşı kapatarak samsuna sağlıkta çağ atlattinuz sözünüzü tutun sayın müdürüm