banner388

Samsun Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Samsun Halk Sağlık Müdürlüğünün fiziksel aktivitelerin farkındalığını arttırmak için düzenledikleri sağlıklı yaşam yürüyüşleri bu hafta 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle “Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz” temasıyla gerçekleşti.

Samsun Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Samsun Halk Sağlık Müdürlüğünün fiziksel aktivitelerin farkındalığını arttırmak için düzenledikleri sağlıklı yaşam yürüyüşleri bu hafta 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle “Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz” temasıyla gerçekleşti.

16 Mart 2017 Perşembe 14:58
Samsun Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Samsun Haber - İstiklal Caddesinde gerçekleşen yürüyüşe Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan’ın yanı sıra Ekolojik Yaşam Derneği, Özel Darüşşifa Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, çeşitli sağlık kuruluşlarından sağlık çalışanları katıldı.

“Hareket Et Obeziteyi Yok Et”

İstiklal Caddesinde bulunan Verem Savaş Dispanserinin önünden başlayan yürüyüş caddede bir tur atılması ile sona erdi. Yürüyüş esnasında katılımcılar üzerinde “Sağlığa Adım At” , “Hareket Et Obeziteyi Yok Et” yazılı dövizler taşırken Darüşşifa Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri “Tuzu Azalt Hayatı Uzat” şeklinde slogan attı.

2025 Yılına Kadar Obezite ve Diyabetteki Artış Trendinin Durdurulması Hedefleniyor

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yeter siz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi; toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için; hareketsiz çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Bunu yaparken; bütünleştirici, çok sektörlü ve ortaklık temelli yaklaşımların desteklenmesi gerekliliğini vurgulamakta birlikte, çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylemektedir. Küresel hedeflerde 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış trendinin durdurulması, inaktif nüfus oranının yüzde 10 azaltılması yer almaktadır" dedi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 17.03.2017 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.