banner388

Samsun-Rusya ilişkileri gelişiyor

Samsun ile Rusya arasında her konudan ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Son yıllarda ticaret, turizm ve işbirliğin gelişmesi adına önemli adımlar atıldı, atılmayada devam ediyor.

Samsun-Rusya ilişkileri gelişiyor

Samsun ile Rusya arasında her konudan ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Son yıllarda ticaret, turizm ve işbirliğin gelişmesi adına önemli adımlar atıldı, atılmayada devam ediyor.

14 Haziran 2018 Perşembe 20:36
Samsun-Rusya ilişkileri gelişiyor

Samsun Haber-Rusya ile Samsun arasında her açıdan ilişkileri geliştirme çabası sürüyor. Daha önce Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası destekleri sayesinde Krasnodar ile Samsun arasında direkt uçuş seferleri başlatılmıştı. Samsun'un Rusya'da tanınırlığını arttırmak adına son olarak Rus kadın bloggerlar Samsun'a gelmişti. Rus bloggerların Samsun'dan Rusya'ya gittikleri zaman hesaplarından paylaştıkları fotoğraflar Rus takipçileri tarafından büyük ilgi gördü.

KAPSAMLI BİR TANITIM 

Tanıtım hakkında konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Samsun'un sosyal medyada 200 bin kişiye tanıtımının yapıldığını dile getirdi. Ayrıca Rus vatandaşların Samsun'u gezmek için rezervasyonlar yaptırdıklarını söyledi.

KARŞILIKLI UÇAK SEFERLERİ

Samsun-Krasnodar arasında gerçekleşen uçak seferleri hakkında konuşan Çamaş, "Samsun'un Karadeniz'in karşı kıyısında bulunan Novorosisk kenti ile kardeş şehir olması ve akrabalık bağlarının bulunduğu Maykop kenti ile olan güçlü ilişkilerinin sonucunda 2017 yılında bu kentlerin ortasında bulunan Krasnodar kentinden Samsun'a uçak seferleri konuldu. Bu direkt uçuş ile bu kentler arasında ticari, turistik ve dostluk ilişkilerinin güçlenmesi hedeflendi. İlk olarak Samsun'un dünya standartlarında yüksek kaliteye sahip sağlık kuruluşlarını, güney Rusya’da yaşayan ve tedavi için ülke dışına giden hastalara tanıtmak hedeflendi. Bu konuda Krasnodar ve bu kente çok yakın Rostov kentinde yüz civarında doktora brifing verildi ve sonrasında yüz yüze görüşmeler yapıldı. Ancak sağlık kuruluşlarının yüksek standartta oluşuna ve Samsun’un sahip olduğu kaliteli turistik tesis ve alt yapıya rağmen sonuç alınamadı. Nedenleri konusunda araştırma yapıldığında ise Samsun'un bölge halkı tarafından bilinirliğinin neredeyse hiç yok denecek kadar az olduğu anlaşıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu durumu düzeltmek ve bilinirliği artırmak için bir tanıtım projesi uygulama kararı aldı. Bu kapsamda dünyaca ünlü markaların reklam projelerini yapan Promo_yug reklam ajansı ile anlaşarak kampanyayı yürütmeleri sağlandı" diye konuştu.

FENOMENLER SAMSUN'U ZİYARET ETTİ

Ajans hakkında açıklamalarda bulunan Çamaş, "Ajans ilk olarak hedef kitleyi ve sonrasında bu kitleye en hızlı ulaşılacak yöntemi belirledi. Çok fazla çeşitliliği olan bu proje, önemli ve etkili insanlar ile işbirliği yapılarak yürütüldü. Son derece mütevazi bir bütçeye sahip olan bu kampanyada ilk olarak 2017 yılında güney Rusya 'sosyal medya pazarlama' alanında birinci seçilen, sosyal medya ve seyahat yazarı Olga Lado’nun Samsun'u ziyareti sağlandı. 3 gün süren bu seyahat boyunca ve sonrasında Olga Lado takipçileri ile ve katıldığı programlarda Samsun hakkındaki izlenimlerini paylaştı. Daha sonra yine bir sosyal medya fenomeni, ünlü bir dansçı ve çocuklara dans eğitmeni olan Alisa Dotsenko'nun Samsun’a 3 günlük bir ziyaret yapması sağlandı. Alisa Dotsenko başta instagram hesabı olmak üzere, bütün sosyal medya hesaplarında ve katıldığı tüm programlarda Samsun seyahati konusunda ki iyi izlenimlerini takipçileri ve seyircileri ile paylaştı" şeklinde konuştu.

Nisan ve mayıs aylarında etkin bir kampanyanın faaliyet gösterdiğini söyleyen Çamaş, "Kentin yaya ve insan trafiğinin en yoğun bölgelerinde bulunan dev ekranlarda Samsun hakkında bilgiler paylaşıldı. Kentin en önemli caddelerinde günde 16 saat yolcu taşıyan otobüsler Samsun hakkında bilgiler ile giydirildi. 'Visitsamsun.ru' isimli domain satın alınarak web sayfası oluşturulmuş, instagram, vkontakte ve facebook hesapları açılmış ve sosyal medya hesaplarını yönetmek için bu işin uzmanı kişiler ile anlaşma yapıldı. Vikipedia web sitesine Rusça olarak Samsun hakkında bilgiler girildi ve Samsun sayfası oluşturuldu. Visitsamsun.ru ismi ile açılmış olan instagram hesabının takipçi sayısı dört bin kişiye yaklaşmıştır. Yine aynı süre içerisinde, facebook sayfasındaki takipçi sayısı beş bin kişi, Vkontakte takipçi sayısı ise bin kişi civarında oldu. Kısa süre için son derece yüksek takipçi sayısına ulaşmak Samsun açısından önemli bir kazançtır. Ayrıca sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulunan, Samsun hakkında soruları olan ve bilgi paylaşımında bulunan insanlar arasında çekiliş yapıp hediye dağıtabilmek için yasal izinler alındı. Samsun da bulunan otel, sağlık kuruluşu ve diğer işletmelerin sağlayacak olduğu hediyeler belli olduğunda çekilişe katılımlar alınmaya başlanacaktır. Çok bilinen, tavsiyeleri dikkate alınan ve ciddi sayıda takipçisi olan seyahat bloggerleri ile görüşülerek Haziran ayı içerisinde 2 ayrı tarihte 2 grup olarak toplam 12 blogger ve 2 profesyonel seyahat ve tatil fotoğrafçısı için 4 günlük bir Samsun ziyaret programı yapıldı. İlk grup 5 Haziran tarihinde Samsun'a gelerek kendi sayfalarındaki çok sayıdaki takipçinin Samsun hakkında bilgilenmesini sağlayarak Samsun'un reklamını yapmışlardır. Bu bloggerlar Samsun dan Krasnodara döndükten sonra da Samsun ile ilgili paylaşımları sürdürmeye devam etmektedirler. Bu çabaların sonucunda Samsun seyahatinin bitiminden sonraki 3 gün içerisinde bu bloggerlere yaklaşık 20 kişi Samsun'a tatile gitmek için müracaat ettiler. Ayrıca Samsun tatiline Kapadokya eklenmesi için talepler gelmekte olup bunun da çalışması tarafımızdan yapılmaktadır. Whoisnext_project isminde kendi instagram sayfasına sahip bloggerın, bu sayfada yaptığı Samsun hakkındaki paylaşıma yaklaşık bin 800 civarında yorum ve diğer kişilere 10 bin paylaşım yapılmıştır. Samsun hakkında bilgi ve fotoğraf paylaşanlar arasında yapılacak çekiliş 17 Haziran da yapılacaktır. Su ana kadar 300'un üzerinde fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapılmış olup katılımcıların diğer kişilere paylaşımları ile birlikte bu sayı 6 bin kişiyi buldu. Yine bu proje kapsamında Rusya’nın önemli dergilerinden ve çok sayıda insan tarafından takip edilen Top 25 dergisi ile anlaşma yapıldı. Haziran ayı sayısında Samsun bu dergide ve derginin internet sayfasında yer alacak" sözcüklerini kullandı.

İŞ DÜNYASINDA GÖRÜŞMELER 

Samsun-Rusya arasında yapılan çalışmalar arasında iş adamlarına yönelik hazırlanan programlar hakkında konuşan Çamaş, "Ayrıca Samsunlu iş adamları için güney Rusya'da yatırım olanakları, Rusya ticaret ve finans yasaları, şirket kurmak isteyenler için hukuki mevzuat ve bölge iş adamları arasında ikili görüşmeler sağlaması için güneyin en büyük danışmanlık şirketi ile görüşmeler yapıldı. Bu şirket bu hizmetler için bütün ayarlamaları yapabileceğini ve katılımcılara brifing verebileceğini belirtti. Rostov şehri ve Novorosisk yakınlarında bulunan Raevski şehri golf kulüpleri ile görüşülerek birlikte Samsun da ilk ve sonbahar golf turnuvası yapılması seçenekleri görüşüldü. Bu kulüpler Samsun Golf Kulübü ve golf sahası hakkında üyelerini bilgilendireceklerini ve teşvik edeceklerini taahhüt ettiler. Kısa bir süre içinde de karşılıklı ziyaretlerin yapılması planlanmaktadır. Bu tanıtım programı ile Samsun kentinin bilinirliğinin ve sonucunda turist sayısının ve ticari ilişkilerin artışı planlandı. Tanıtım ile aynı zamanda da tur satışlarının başlayacağı düşünüldü. Ne var ki tur operatörleri Samsun'u yeni ve küçük bir destinasyon olarak gördükleri için ilgi göstermedi ve tatil satış programlarına almadılar. Bunun üzerine bu dezavantajı ortadan kaldırmak ve sosyal medya ve web sayfası üzerinden direkt tüketiciye satış yapabilmek için bir call center oluşturulması kararı alındı. Bu son derece gerçekçi ve uygulaması kolay bir plandır. Bu sistem için 4 ve 7 günlük paketler hazırlanmış ve cazip hale getirmek için Samsun'da bulunan spor kuruluşları ile görüşülerek paketlerin içeriğine ücretsiz golf, yelken kursları, ata binme, ve tekne gezisi eklendi. Sağlık kuruluşlarından FBM Estetik Merkezi dışında bu konuda maalesef bir destek alınamadı. Alındığı takdirde program çok daha cazip hale gelecektir. Call center için personel istihdam eden bir insan kaynakları şirketi ile anlaşma yapıldı ve 0 800'lü bir mobil telefon hattı satın alındı. Ayrıca Samsuntur adında domain satın alınmış ve sayfa tasarımı tamamlanmıştır. Fotoğraflar ve bilgiler yüklenmeye başlamıştır. Ayni zamanda Samsuntur adında instagramda da bir sayfa açıldı" sözcüklerini kullandı.


 

Anahtar Kelimeler:
RusyaSamsunIlişki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arkeozone 2018-06-15 22:32:09

Çok çalışılmış ama anlaşılan Rusya'ya fazla umut bağlanmış. Krasnodar'a direk uçak var, Kayseri'ye, Gaziantep'e, Diyarbakır'a yok. Önce Anadolu tanışın Samsun'u beyler, gerisi gelir. Paralı turist Anadolu'da.