banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Raylı Sistemini Kadın Operatör Yönetiyor

Samsun’da son yılların en büyük yatırımlarından olan tramvay hattında hizmet veren Hafif Raylı Sistem'in trafik kontrolü, Kontrol Merkezinde görevli 10 personel tarafından sağlanıyor.

banner269

Samsun Raylı Sistemini Kadın Operatör Yönetiyor

Samsun’da son yılların en büyük yatırımlarından olan tramvay hattında hizmet veren Hafif Raylı Sistem'in trafik kontrolü, Kontrol Merkezinde görevli 10 personel tarafından sağlanıyor.

25 Ocak 2017 Çarşamba 11:10
Samsun Raylı Sistemini Kadın Operatör Yönetiyor

Merkezde görevli 2 kadın personelden biri olan 31 yaşındaki Tuğba Tüysüz, vardiya ve sistem hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Hafif Raylı Sistem'in Trafik Yönetimi Kontrol Merkezi'nde görevli 10 personele emanet. Samulaş (Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tarafından işletilen Hafif Raylı Sistemde 25 tramvay, 30 kilometrelik güzergahta 36 durak bulunuyor. 76 vatmanın görev yaptığı hafif raylı sistemin tüm trafik işleyişi ve trenlerin bakım temizlik işlemleri ise Kontrol Merkezi'ndeki 10 operatör tarafından vardiyalı sistemle gerçekleştiriliyor. 2 kadın operatörden birisi olan 1 çocuk annesi Tuğba Tüysüz, 6 yıldır bu işi yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Burası 24 saat esaslı çalışan bir yer. Gece gündüz sürekli bir ekip bulunuyor. Trenlerin trafik işleyişi, gece trenlerin bakım ve temizlik takibi gibi her türlü trafik ve trenlerle ilgili işleyişi takip ediyoruz. Tüm yönetim ve organizasyon bize ait. Sürekli aktif işleyen bir sistem var. Trafik yoğunluğu mevcut. 7 dakikada bir uç istasyonlarımızdan trenlerimiz hareket ediyor. Buradan tüm tramvayların aralarındaki mesafe, ne zaman hareket edecekleri, nereden kalkacakları ve ne yöne gidecekleri kontrol merkezi tarafından yönetiliyor. 12 saat boyunca kontrol merkezinde biz bulunduğumuz için sorumluluk bize ait oluyor bütün trafik bizim tarafımızdan yönetiliyor. Makinistler bizim talimatımıza göre hareket ediyor." 

BÜYÜK SORUMLULUK


Yaptığı işin çok büyük sorumluluk gerektirdiğini kaydeden Tuğba Tüysüz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki zorlukları var. Tüm sorumluluk sizde oluyor. Trenlerin hareket saatlerinde gecikme, trenlerin sefer aralıklarında düzenlemeyi tespit edemediğiniz zaman yolcular tarafından sıkıntı yaşanmaktadır. Bayan olarak zor ama bir anne olarak çalışmak daha zor ama yine zevkli bir iş. Trafikle ilgileniyorsunuz ben işimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer 2017-01-25 19:01:27

trenlerin sefer aralıkları ayarlanamıyor. tıka basa gidiliyor. zaman araları hesap edilemiyor. bu bayan her halde işin uzmanı deyil. Eskişehir fakültesinde tren haraket bölümü mezunlarından bu işe adam alınmalıydı. halk işkence çekiyor , ilgilenen yok.