banner388

Samsun protokolü vatmanlık koltuğuna oturdu

Samsun’da çalışmaların devam ettiği raylı sistemin Gar-Balıkçı Barınağı arasında test sürüşü gerçekleştirmek amacıyla protokol vatman koltuğuna oturdu.

Samsun protokolü vatmanlık koltuğuna oturdu

Samsun’da çalışmaların devam ettiği raylı sistemin Gar-Balıkçı Barınağı arasında test sürüşü gerçekleştirmek amacıyla protokol vatman koltuğuna oturdu.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 21:35
Samsun protokolü vatmanlık koltuğuna oturdu

Gar-Tekkeköy arası hafif raylı sistemin Cumartesi günü hizmete girecek olan ilk dört kilometresinin test sürüşünü Samsun protokolü, gerçekleştirdi.
Samsun hafif sistem ikinci etap Gar-Tekkeköy yeni hafif raylı sistem hattının Kılıçdede, Samsunspor, Belediyeevleri, Mavi Işıklar ve Balıkçı Barınağı test sürüşü Samsun protokolü tarafından gerçekleştirildi. Protokol test sürüşü için tren Samsun Valiliği önünden hareket etti. Trenin vatman koltuğuna ilk Vali İbrahim Şahin oturdu ve treni Balıkçı Barınağı durağına kadar sürdü. Dönüşte ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sürücü koltuğuna oturan isimdi. Daha sonra sırayla; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel test sürüşleri gerçekleştirdi. Son olarak yine Başkan Yılmaz vatman koltuğuna oturarak protokolü valilik önüne kadar getirdi.

Başkan Yılmaz: "Cumartesi günü hizmete açacağız"
Test sürüşü esnasında trende konuya dair bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "14 kilometrelik Gar-Tekkeköy arası yeni hafif raylı sistem çalışmalarımız sürüyor. Bu hattın ilk dört kilometresini Cumartesi günü hizmete alacağız. Bugün değerli protokolümüzle birlikte test sürüşümüzü yapıyoruz. Toplu taşıma araçları şehirlere ilk girdiğinde ilk test sürüşünü o şehrin yöneticileri yapıyor. Gelenek böyle. Açılışı daha sonra yapacağız. Açılışta; Sayın Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olur diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin: "Havalimanına doğru yaklaşıyoruz"
Yaptığı açıklamada açılan güzergah ile beraber şehrin daha da rahatlayacağını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Toplu taşımada en modern ulaşım araçları raylı sistem. Samsun protokolü olarak ilk test sürüşümüzü yaptık. Havalimanına doğru yaklaşıyoruz. Bu güzergahın sistem içerisine entegre edilmesi hem Samsun’da ulaşımın rahatlatılması anlamına geliyor hem şehirdeki yaşam alanları biraz daha yayılıyor. Emeği geçenleri teşekkür ediyorum. Sürerken pek zorlanmadım. Bazı düğmelerin yerini pek bilmiyorum ama hızlı treni kullanan biri olarak pek zorlanmadım. Bu trende hız limiti 60 kilometre fakat biz hızlı trenle 250 kilometre hıza çıkmıştık" ifadelerine yer verdi.
ilk 4 kilometrelik hattın açılışı Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 17.08.2016 21:42
Anahtar Kelimeler:
SamsunRaylı SistemTest
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.