banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun protokolü Bafra’da bir araya geldi

Bafra Ovası 2.Çeltik Hasat Şenliği düzenlendi. Etkinliğe Samsun protokolü de katıldı.

banner269

Samsun protokolü Bafra’da bir araya geldi

Bafra Ovası 2.Çeltik Hasat Şenliği düzenlendi. Etkinliğe Samsun protokolü de katıldı.

21 Eylül 2017 Perşembe 17:26
Samsun protokolü Bafra’da bir araya geldi

Katılan arasında Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çiftçiler katıldı.


Çeltik tarımının zorluğundan bahseden Yusuf Ziya Yılmaz, “Çeltik zor ziraatlardan birisi. Eskiden daha da zordu. Yapılan her iş insan emeği ile yapılıyordu. İnsanlar yarı beline kadar çamur içinde çeltik tarlalarında çalışıyordu. Şimdi birçok olumsuz şey fenni bir takım metotlarla, ilaçla, gübreyle engelleniyor. Allah bu ziraat türünde çalışıp, gerek ailesinin ekonomisine gerekse ülkemizin ekonomisine katkı veren herkesten razı olsun.’’dedi.


Tarımın öneminden söz eden Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘’Samsun Çarşamba ve Bafra Ovalarıyla gerçekten Türkiye’nin çok önemli besim kaynaklardan birisi. Yıllardır insanımıza aş olmuş, iş olmuş ama artık dünya yarış içerisinde insanlar daha çok para kazanmanın, daha çok üretmenin planı ve gayreti içerisinde. Bizler de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapmış olduğumuz toplantıda ilimizdeki iki ovanın daha çok üretmesi, daha çok katma değer kazandırması için görüşmeler yapıyoruz. İnanıyorum ki diğer ürünlerimizde sadece tarladan pazara sunulması değil de, daha da çok katma değerini arttırarak sunulması şüphesiz bizler için çok önemli. Bunun için yoğun çalışmalar içerisindeyiz.’’ Cümlelerini sarf etti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.