banner388

Samsun Plajları Artık Mavi Bayraklı

2016 Yılı Uluslararası Mavi Bayrak Ödüllerinden 2'si Samsun Plajlarına Verildi

Samsun Plajları Artık Mavi Bayraklı

2016 Yılı Uluslararası Mavi Bayrak Ödüllerinden 2'si Samsun Plajlarına Verildi

05 Mayıs 2016 Perşembe 15:10
Samsun Plajları Artık Mavi Bayraklı
SAMSUN PLAJLARI ÖDÜLLE TAÇLANDI

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2016 yılı Samsun Mavi Bayrak ödüllerini; Fener Plajı ve Sheraton Grand Samsun Hotel plajları aldı.Günümüzde  Mavi Bayrak turizm açısından çok büyük önem taşıyor. Samsun’un şimdilik 2 Mavi Bayraklı plaja sahip olduğunu ve devamının da olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Mavi Bayraklı plaj sahibi olmak o şehri turizm açısından bir üst lige çıkarıyor. Önemli kriterleri yerine getirerek bu bayrağa sahip olan şehirler bir nevi uluslararası turizm otoritelerinin gözünde bir üst kademeye çıkmış oluyor. Bu bayrağın anlamı Samsun turizmi için bir üst statüyü temsil etmesi ve yıllardır Samsun’u deniz ile buluşturmak ve kenti gerçek kimliği ile bir sahil kenti yapmak adına verdiğimiz mücadelenin de ödüllendirilmesi demek. Bunun için bunu çok önemsiyor ve değer veriyorum. Artık bir Samsunlu olarak göğsümüzü gererek mavi bayraklı plajları olan, modern, temiz bir şehre sahibiz diyebileceğiz. Bu önemli gelişmenin Samsunumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1. SIRADA İSPANYA 2. SIRADA TÜRKİYE PLAJLARI

Mavi Bayrak Programı çerçevesinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda sürdürülen 2016 yılında İspanya’nın 588 plajından sonra, ülkemizde  444  Mavi bayrak ile ikinci sırada bulundu. Ülkemizde 21 marina da Mavi Bayrak almaya hak tanındı.Uluslararası alanda 1987 yılında, ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başladı. 2016 yılında uluslararası alanda, Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 ülkede, toplam 3568 plaj ve 682 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak.TÜRÇEV’den yapılmış olan bir açıklamada, Mavi Bayraklı plajların önemli kriterlere sahip olduğu ifade ederek “Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulmakta, su sporları ile yüzme alanı ayrılmakta, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanmaktadır” denildi.
 
Son Güncelleme: 11.06.2016 13:57
Anahtar Kelimeler:
ödülMaviBayrakPlaj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.