banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Pilot İl Oldu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen İl Afet Risk Azaltma Planı (IRAP) çalışmaları kapsamında Samsun'un pilot il olarak belirlendiğini açıkladı.

banner269

Samsun Pilot İl Oldu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen İl Afet Risk Azaltma Planı (IRAP) çalışmaları kapsamında Samsun'un pilot il olarak belirlendiğini açıkladı.

03 Aralık 2016 Cumartesi 16:56
Samsun Pilot İl Oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen İl Afet Risk Azaltma Planı (IRAP) çalışmaları kapsamında Samsun'un pilot il olarak belirlendiğini açıklayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“ 04-17 Aralık 2016 tarihleri arasında Japonya’da gerçekleştirilecek olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)nın yürüttüğü ‘Etkin Afet Risk Yönetimi İçin Kapasite Geliştirme Projesi’ dahilinde Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzden 2, Büyükşehir Belediyemizden 1 arkadaşımız, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) kılavuzunun hazırlanması çalışmalarına, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) koordinasyonunda katılacaklardır. 81 il için örnek teşkil edecek olan yerel düzeyde hazırlanacak kılavuz, illerin afet risklerinin azaltılması konusunda rehber olacaktır. Bu kılavuz,  ülkemizin afet risk yönetimi üst planı olurken, ‘Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP)’ hazırlanması çalışmalarına ise altlık teşkil edecek. Bu kılavuz, afet öncesi süreçleri de barındıran ‘risk azaltma planı’ oluşturma yöntem ve tekniklerini illerdeki afet risklerini dikkate alarak ele alacak.  Yine bu kılavuz, il AFAD Müdürlüklerinin il risk azaltma planlarını hazırlama sürecinde bir kaynak olacaktır ve risk azaltma planının bireyler, topluluklar, kurum ve kuruluşlarca benimsenmesi ve plana yönelik çalışmalarının sağlıklı olarak yürütülmesinde de büyük önem taşıyacaktır.” 

Son Güncelleme: 05.12.2016 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.