banner388

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) BESYO ön kayıtlar başladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) BESYO ön kayıtlar başladı. OMÜ BESYO taban puanları ve kontenjanları hakkında detaylar açıklandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) BESYO ön kayıtlar başladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) BESYO ön kayıtlar başladı. OMÜ BESYO taban puanları ve kontenjanları hakkında detaylar açıklandı.

18 Temmuz 2017 Salı 15:23
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) BESYO ön kayıtlar başladı

Samsun Haber OMÜ BESYO Yaşar Doğu Spor Bilimleri online kayıtlar başladı. Başvuru tarihleri, 10 Temmuz – 3 Ağustos olarak açıklandı. İşte ön başvuru detayları…


OMÜ BESYO TABAN PUANLARI

Beden Eğitimi Öğretmenliği : 150
Antrenörlük Bölümü : 150
Spor Yöneticiliği : 150


OMÜ BESYO KONTENJANLARI

Beden Eğitimi Öğretmenliği : 75
Antrenörlük Bölümü 1-2: 120
Spor Yöneticiliği 1-2 : 120


BAŞVURU ŞARTLARI

• T.C. vatandaşı olmak.


• Kamu haklarından mahrum bulunmamak.


• Başvuracak adayların en az 3 (üç) yıllık sporcu lisanslarının olması (lisanslar üst üste üç yıl  olmak zorunda değildir). Ancak, son 2 yıl (2015-2017) içerisinde Türkiye rekoru kıran  veya ulusal (İlgili Federasyonlar Tarafından Onaylı Türkiye Şampiyonaları) ve uluslararası  (Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları) müsabakalarda ilk üç dereceye giren adaylar için 3 yıllık lisans şartı aranmamaktadır.

• Engelli kontenjanından başvuru yapacak adaylar için en az 2 (iki) yıllık sporcu lisansı şartı  aranmaktadır.

• 2017-YGS puanlarının herhangi birinden en az 180 puan almış olmak.


• Milli adaylar için 2017-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olmak.


• İllinois Çeviklik parkurunun kurulu olduğu salonları antrenman ve deneme amacıyla  kullanma ücreti olan 80 TL’yi ödemiş olmak.


• Salon kullanım ücreti, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Ziraat Bankası Şubesine  (IBAN numarası TR87 0001 0014 7909 7123 7050 01), herhangi bir bankanın internet  şubesinden ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilir. Eksik ücret yatırıldığında başvuru geçersiz sayılacaktır.


• Özel Yetenek Sınavına 2017 LYS’ de merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir  yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da başvuru yapabilir.

OMÜ BESYO BAŞVURU KILAVUZU

OMÜ BESYO ONLİNE ÖN KAYIT

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmüBESYO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.