banner388

Samsun öğrenme şenliği

Öğrenmenin şenlik havasında gerçekleşmesi gerektiğini Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen savunan "Samsun'da öğrenmek bir şenliktir" ifadelerini kullandı.

Samsun öğrenme şenliği

Öğrenmenin şenlik havasında gerçekleşmesi gerektiğini Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen savunan "Samsun'da öğrenmek bir şenliktir" ifadelerini kullandı.

23 Aralık 2018 Pazar 15:06
Samsun öğrenme şenliği

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜRK-PDR Derneği Samsun Şubesi ve Yenilikçi Öğrenme Merkezi'nin ortak çalışması ile Samsun Maarif Hareketi kapsamında Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Samsun Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

Şenlikte 11 ayrı atölyede öğretmenler kişisel gelişimden, sosyal girişimciliğe kadar birçok konuda çalışmaya katıldı. 

TÜRKİYE'NİN YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK

Etkinlik kapsamında açılış konuşması yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Samsun'da eğitimi bütüncül bir bakış açısıyla ve eğitimin iklimini, ekosistemini oluşturarak yönetmenin gayreti içerisindeyiz. İnsan dediğimiz varlık dünyaya geldiği ilk andan itibaren aslında öğrenme faaliyeti içerisinde. Böyle olduğu halde neden sonraki süreçte öğrenmeyle aramızda mesafe oluşuyor bunu kendime dert edindim. Bu programı duyururken 'Samsun'da öğrenmek bir şenliktir' dedim. Bence işin kıymetini artıran şey öğrenmeyi bir şenlik duygusu içerisinde almanın ve o vurguyla hareket etmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Biz Maarif Hareketi adını verdiğimiz çalışmayla Samsunumuzda son 3 yılda eğitimi hep beraber yönetiyoruz. Biz ülke olarak 15 Temmuz süreci yaşadık, ardından öğretmenlerimizin gündemi sapmasın diye hızlıca oturduğumuz yerden ayağa kalkıp koşmayı tasarlayacak şekilde Samsun Maarif Hareketi'ni ortaya koyduk. Bu hareket Türkiye'ye de yön verecek nitelikte hal almaya başladı. O gün hedefimizi çok büyük koyduk, 'Bir şehir değişir, Türkiye değişir', 'Samsun'u değiştirmeye talibiz' dedik. Burası ilk adım şehri olduğuna göre, Türkiye'nin de değişeceğine inanıyoruz" sözcüklerini kullandı. 

Eğitimci-Yazar Kayhan Karlı programda “Zamane Çocuklarının Sosyal Duygusal Gelişimi” sunumu gerçekleştirdi. “Türkiye’de ve Dünyada Bilim” Paneli Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Doç. Dr. Sevil Akaygün, Doç. Dr. Mustafa Sever, Doç. Dr. Eren Ceylan tarafından gerçekleştirildi. 

Öğleden sonra devam eden programda akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ddd 2018-12-23 15:10:09

kitapda kdv arttı

Avatar
ATSIZ 2018-12-23 16:02:41

Kişisel gelişim, sosyal girişimcilik gibi kavramlar iyi niyet taşlarıdır. Eğitimi cehenneme kadar taşımak için üretilmişlerdir.