banner388

Samsun o festivali bekliyor

İlk iki yılında büyük ilgi gören Yöresel Ot Yemekleri Festivalinin üçüncüsüne bir ay kaldı. Festival için birbirinden ünlü simalar Samsun’a gelecek.

Samsun o festivali bekliyor

İlk iki yılında büyük ilgi gören Yöresel Ot Yemekleri Festivalinin üçüncüsüne bir ay kaldı. Festival için birbirinden ünlü simalar Samsun’a gelecek.

20 Nisan 2017 Perşembe 11:00
Samsun o festivali bekliyor

Samsun Haber - 17 Mayıs ile 20 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında otları tanıma etkinliği, İstanbul Fotoğraf Kulübünün(İSFAK) de katılımıyla ‘Fotoğraf Makineni Al Gel’ başlığı altında doğada fotoğraf çekimi, yenilebilir ot toplama yarışması, çocuklarla doğada resim, şiir ve kompozisyon yapma etkinliği ve alanında önde gelen mutfak şeflerinin katılımıyla canlı mutfak etkinliği gibi etkinlikler düzenlenecek.

Beslenme Uzmanları Samsun’da Buluşuyor

Festivalin ilk gününde Bafra’nın Sürmeli Köyünde alanının uzman kişilerle ‘Otları tanıma etkinliği’, İSFAK’ın ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek fotoğraf tutkunlarının katılımıyla Bafra’nın ovasının eşsiz güzelliği eşliğinde fotoğrafçılıkla ilgili inceliklerin gösterileceği ‘Fotoğraf Makineni Al Gel’ etkinliği ve En Çok çeşit yenilebilir ot toplama yarışması gerçekleştirilecek.

İkinci günde ise, 19 Mayıs ilçesi Yörükler Köyünde Samsun ve çevre illerden birçok okuldan öğrencinin de katılımıyla beraber doğada resim yapma, şiir ve kompozisyon yapma etkinliği düzenlenecek.  Festivalin 19 Mayıs’a denk gelen üçüncü gününde ise İlkadım Sevgi Gölünün yanında kurulacak stantlarda resim, şiir ve fotoğraf sergisiyle birlikte yöresel ot yemekleri yarışması ve ödül törenleri yapılacak. Öğleden sonra 14’te ise birbirinden usta mutfak şeflerinin katılımıyla canlı mutfakta yemek yapma etkinliği olacak. Festivale katılacak şefler arasında Asuman Kerkez, Çiğ beslenme uzmanı Raufoud Mehmet, ünlü gurme Haldun Tüzel, ünlü İtalyan aşçı Danila Zanna, Türk Aşçılar Milli Takımında da yer alan Esat Özata ve Sheraton Otelin şefi Ercan Şef gibi yemek konusunda birbirinden uzman isimler yer alıyor. Festivalin 5. Son gününde ise Samsun dışından gelen ziyaretçiler için Vezirköprü Şahinkaya kalyonuna, Kızılırmak deltasına ve Ayvacık ilçesine ve Terme Miliç Tabiat Parkına geziler düzenlenecek.

“19 Mayıs Kutlamalarına Gelenler Yöresel Tatlarımızı Tanıyacak”

Festival hazırlıkları hakkında konuşan Samsun Turizmciler Derneği başkanı Dilek Genç, “Bu yıl festivalimizin içeriğini daha da genişlettik. Festivalimizin 19 Mayıs’a denk gelmesi de Samsun’a farklı bir renk getireceğini düşünüyoruz. 19 Mayıs kutlamaları için şehir dışından Samsun’a onlarca insan geliyor. Biz de 19 Mayıs kutlamalarına gelen insanlara yöresel tatlarımızı tanıtma fırsatı bulacağımızı umuyorum” dedi. Festival kapsamındaki etkinliklerden bahseden Genç, “Fotoğraf çekme, doğada resim yapma ve şiir yazma etkinliklerimize birçok öğrencinin katılacağını tahmin ediyoruz. Çevre illerdeki üniversiteden öğrenciler de festival için Samsun’a gelecekler. Ayrıca mutfak konusunda uzman şeflerimiz canlı mutfak etkinliğinde katılımcılara yemek yapmanın püf noktalarını gösterecekler. Dolu dolu bir festival geçirmeyi umuyoruz” diye konuştu. Ayrıca Genç, festival kapsamında yapacakları ot yemekleriyle festivale katılacak olan ev hanımlarının katılım için başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 20.04.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kezban nerse 2017-04-26 19:44:50

Merhaba öncelikle böyle bir etkinlik düzenlendiği için tüm emeği gecenlere teşekkür. Ve saygılarımı sunar taktir ederim ben Kezban nerede girişimci azimli iki çocuk annesi yıkım. Esimi 23 TL önce eşimi kaybettim ve maddi manevi Allah'ın yardımıyla tek başıma mücadele etmekteyim onaltı yıldır kendi işletmede köy ekmek yemek çeşitleri gözleme katmer mantı yufka makarna çeşitleri ve yaylalardan dağlardan toplamış olduğum otlar sebzeler ve meyvelerden yemek turşu reçel pekmez marmalent imalet etmekteyim ldugu gibi doğal ve organik gençlik parkında ekmekana adında imalet dükkanında köy ev hanımlarının toplayıp hep beraber uretmekteyiz.ekmekana adında lsletmemde onbirinci bayana iş vermekteyim bu konumda mutluyum huzurlu tüm ver bu etkinliğe canı gönülden ekibimle beraber katılmamak istiyorum açık adresim gençlik parkı gençlik caddesi no 12 ekmekana tel no 05413408555.