banner388

Samsun Müzesi yükseliyor

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı çalışmaları hızla devam ediyor.

Samsun Müzesi yükseliyor

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı çalışmaları hızla devam ediyor.

14 Kasım 2017 Salı 09:44
Samsun Müzesi yükseliyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi.

“BÜYÜK BİR ÇALIŞMA VAR”

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Burada büyük bir çalışma var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz proje Samsun tarihine ışık tutacak eserlerin sergileneceği modern bir müze olacak. Müze çalışmaları bittiğinde sergi alanları, hediyelik eşya satış yerleri, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları ziyaretçilerin kullanımına hazır olacak. Bu çalışmalarımızın sonlanacağı tarih olarak 2019 yılını belirledik. İnşallah bir sıkıntı, aksaklık olmadan çalışmaları tamamlayacağız. Böylelikle Samsun’umuza modern bir müze kazandıracağız” dedi.

“GELEN TEKRAR GELECEK”

Çalışmaların tamamlanır tamamlanmaz eski müzedeki eserlerin burada sergileneceğini belirten Başkan Yılmaz,“Bir an evvel buradaki çalışmaları tamamlamak için çalışıyoruz. Çalışmalar biter bitmez eski müzedeki eserleri burada sergilemeye başlayacağız. Mekân darlığı ve şartları nedeniyle eski müzede sergilenme imkânı bulamadığımız bir çok eseri de yeni müzemizde gün ışığına çıkartma ver sergileme şansını bulacağız. Yaptığımız yeni müzeye gelen eminim bir kez daha gelecektir. Burası müzeden ziyade bir sosyal alan olacak. Şimdiden hayırlı olsun” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 14.11.2017 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-14 09:56:35

Bunlar elbette önemli şeyler ama millet ağır vergi yükü altında ezilirken paraların çarçur edilmesini doğru bulmuyorum. İstihdam yaratacak yatırımlar yapmalı.

Misafir Avatar
Ferit 2017-11-14 12:58:15 @Cemal

Müze mi? Ayy harikaa hemen yapılsın!!.Millet aç aç bir bacası tüten yer yapın da üretelim satalım.

Beğenmedim! (0)
Avatar
cihan 2017-11-14 14:56:36

panorama 1919 müzesi ne durumda? açıldı mı?