banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun müzesi açılmadan ödül aldı

Samsun'da yapımı devam eden Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesi ödül kazandı.

banner269

Samsun müzesi açılmadan ödül aldı

Samsun'da yapımı devam eden Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesi ödül kazandı.

20 Nisan 2018 Cuma 09:49
Samsun müzesi açılmadan ödül aldı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımı devam eden Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Projesi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılırken 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü.

İnşaatı yüzde 80 oranında tamamlanırken Türkiye'nin en modern müzeleri arasında yer alacak.

Atatürk Bulvarı üzerindeki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Samsun Bölge Başkanlığı ve Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Kontrol Laboratuvarının taşınmasının ardından boşalan araziye yapılan Samsun Müzesi için 13 bin 214 metrekarelik alanda çalışmalar sürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemiz tarafından yapılan projenin müze açılmadan önce böyle anlamlı bir ödüle layık görülmesi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize gösterdi ve gurur verdi. Tüm ayrıntılarını büyük titizlikle planladığımız, şehrimize değer katacak ve çok yakışacak olan müzemiz daha yolun başında bizi heyecanlandırmaya başladı. Açıldığında Türkiye'nin en modern ve örnek teşkil edecek müzesine sahip olacağız. Kentimizin sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunarak, Karadeniz'in göz bebeği olacak ve şehrimizin dünya çapında tanınırlığını arttıracak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 2018-04-21 08:40:00

olimpiyat için milyon tl ler harcanıp. antreman sahası yapılıp daha sonra sökülen yer mi?

Avatar
Bünyamin 2018-04-21 13:24:58

Yollara milyonlar harcayıp şakşakçıların cebini dolduracağınaza halka hizmet edin