banner388

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye yapılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Samsun Müzesi'nin bütçesi dudak uçuklattı.

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye yapılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Samsun Müzesi'nin bütçesi dudak uçuklattı.

11 Ocak 2018 Perşembe 13:11
Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye yapılıyor

Samsun haber - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan ve 2019 yılında faaliyete geçmesi planlanan Samsun Müzesi 13 bin metrekarelik alana yapılıyor.

65 milyon TL'ye yapılan Samsun Müzesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı açıklama yaptı. 


“YÜZDE 25’İNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK”


Proje ile ilgili bilgi veren Arlı "Proje kapsamında Tohum Sertifikasyon ve Tarımsal Araştırma Merkezine ait binaları ile MİT Bölge Başkanlığının yeni yerine taşınması ile meydana çıkan 13 bin 214 metrekarelik alanda yapılacak ve Türkiye’nin en modern binalarından birisi olacak. Samsun Müzesinin mimari, statik, mekanik ve elektrik, teşhir ve tanzim projeleri Müzeler Genel Müdürlüğü görüşleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizce tamamlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında yapım şartlarını düzenleyen protokol imzalanmış olup bu kapsamda yapım işinin ihalesi 3 Temmuz 2017 tarihinde yapılmış olup çalışmalar başlatılmıştır. Projenin finansmanının yüzde 75’i Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır. Yapı içerisinde sergi alanı, hediyelik eşya satış mekanları, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları bulunacak olup projenin temel kazı, dolgu, drenaj ve temel yalıtım çalışmaları da tamamlanmıştır. Projemizin kaba inşaat çalışmaları devam etmekte olup 2019 yılı Şubat ayında bitirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-01-11 13:23:24

Eminimki yarıdan fazlası arada kendi cebine atanların maliyetidir.

Misafir Avatar
salih 2018-01-11 19:34:23 @Cemal

cemal bey kardesim mutayit yabanci degil idare et,

Beğenmedim! (0)
Avatar
KAAN TÜRK 2018-01-11 14:39:24

Samsun için güzel bir kazanım olur. Gelen misafir ve turistlerin gidebileceği bir yer olur.

Avatar
Ahmet 5561 2018-01-11 19:21:06

Süper bir yatırım yani bu yatırım tamamlandığı zaman Samsun’un hiçbir sorunu kalmayacak tam bir şehir olacak bravo düşünenlere