banner388

Samsun Müftüsü Çakı: Yırtık pantolonla camiye gelmeyin

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, vatandaşların yırtık pantolon ve düşük bel pantolon ile ibadet etmeye camiye gelmesinin doğru bir davranış olmadığını dile getirdi. 

Samsun Müftüsü Çakı: Yırtık pantolonla camiye gelmeyin

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, vatandaşların yırtık pantolon ve düşük bel pantolon ile ibadet etmeye camiye gelmesinin doğru bir davranış olmadığını dile getirdi. 

20 Aralık 2019 Cuma 16:42
Samsun Müftüsü Çakı: Yırtık pantolonla camiye gelmeyin

Moda diye başka milletlerin taklit edilememesi gerektiğine değinen Veysel Çakı, “Gençlerimize yırtık pantolonla sırf medeniyet göstergesi ya da moda diye, başka milletleri taklit ederek böyle yırtıp pırtık pantolonla bırakın ibadet etmelerini, sokakta bile gezmelerini tavsiye etmem. Ben şöyle düşünüyorum: Yanlış bir eğitim modernlik adına Cenab-ı Allah fakir hayatı yaşatıyor. Eskiden olsa insanlar acırlardı bu pantolonları giyenlere derlerdi ki 3, 5 kuruş verelim de bir pantolon alsın. Ama şimdi bir moda uğruna bakıyorsunuz yırtık pırtık pantolon giyiyorlar. Bu pantolonlarla camiye gelmesinler demem mümkün değil ancak camiye gelen insan da toplum içine çıkabileceği, rahat edebileceği ve kimseyi rahatsız etmeyen kıyafetin olması gerekir” diye konuştu.

Kirli bir çorapla dahi camiye gelinmesinin uygun olmadığına değinen Çakı, “Hele ki düşük bel pantolonla rükuya eğildiği zaman arka tarafı açılıyorsa veya cemaatin dikkatini dağıtıyorsa, yanlış anlamalara sebebiyet veriyorsa, insanları rahatsız ediyorsa bu tür bir kıyafetle camiye gelinmemesi gerekir. Bu sadece bir pantolon da değildir. Kirli bir çorapla düzgün olmayan Allah’ın huzuruna çıkamayacağımız bir kıyafetle camiye gelinmesini doğru bulmuyoruz. Bu konuda hem temizlik bakımından hem tertip ve düzen bakımından Allah’ın evine geldiğimizin şuurlu içerisinde davranmamızın çok uygun olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sms 2019-12-20 18:37:15

Sizin caminize gelmiyorum zaten hoca. Sayenizde sadece oruç tutuyorum. Namazlarımı da evde kılıyorum.

Avatar
Saliha 2019-12-20 18:08:58

Benim okuma yazma bilmeyen babaannem ile aynı düşüncelere sahip, il müftüsünün diploması kontrol edilmeli!!!

Avatar
Erhan bağdır 2019-12-20 19:32:01

sanamı kaldı milletin ibadeti dizin gibi sen kimsinki fetva veriyorsun

Avatar
ATSIZ 2019-12-20 20:26:07

Yırtık kotu ben de sevmem ama "başkalarını taklit" etmek derken sizler de başkalarını, Arapları taklit etmektesiniz. Her şeyiniz Arapça. Adlarınız, selamlaşmalarınız, dualarınız, ölürken gömülüşleriniz bile Arap geleneklerine göre.

Avatar
dursun yalcin 2019-12-21 05:25:04

muftu efendi ..kimin nasil giyinecegine sen karar veremezsin..sen gorevini yap hirsizlik yapmayin rusvet almayin de..oturdugun yerden aldigin parayi hak etmeye calis .

Avatar
Samsunlu 2019-12-20 21:51:29

Siz ilk önce imamlarınızı kontrol edin anca maaş alıyorlar, camiye bir kuruş kârları yok, her cuma ha babam para topluyorlar, bu paralar nereye gidiyor, cami tuvaletleri pis, hele cenazeleri hiç kaçırmıyorlar nasıl olsa işin ucunda para var

Avatar
melis 2019-12-20 17:19:36

sizi ayakta alkışlıyorum

Avatar
Fahri 2019-12-20 23:17:36

Hocam kızlarını za dar pantolon giydirmeyin dediği için ihsan şenocak hocaefendi ye demediklerini birakmadilan üstelik görevden uzaklastirdilar .sol yazarlardan birisi sizi diline dolar hedef gösterir kesin görevden alırlar iktidar böyle beyanat lara çok kızıyor.