banner388

Samsun MMO üyelerine KOSGEB'i anlattı

Samsun’da faal olarak birçok etkinlik düzenleyen Makina Mühendisleri Odası’nda (MMO) “Devlet Destekleri Semineri” gerçekleştirdi.

Samsun MMO üyelerine KOSGEB'i anlattı

Samsun’da faal olarak birçok etkinlik düzenleyen Makina Mühendisleri Odası’nda (MMO) “Devlet Destekleri Semineri” gerçekleştirdi.

07 Nisan 2017 Cuma 10:52
Samsun MMO üyelerine KOSGEB'i anlattı

Samsun Haber - Girişimcilere yönelik destek ve teşviklere üyelerin kolay ulaşmasının masaya yatırıldığı toplantıya MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Başkan Yardımcısı Özkan Er, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Aycan Türkel, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Sağlam ve Bekir Akarsu, KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB Samsun KOBİ Uzmanı Gökhan Korkmaz ve asansör, doğalgaz, mekanik tesisat, LPG dönüşüm, havalandırma konularında serbest mühendislik faaliyetinde bulunan üyeler katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, oda olarak üyelerin teknik gelişimlerine yönelik gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra diğer alanlarda da gelişimlerini hedefleyen etkinlikler düzenlediklerini, bu kapsamda girişimcilere yönelik destek ve teşviklere üyelerinin erişimini kolaylaştırabilmek için etkinliği yaptıklarını söyledi.
 

KOSGEB destekleri konusunda bilgi veren KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB’in ve devletin yardım ve destek sisteminde yapmış olduğu değişikliklerle, hibe dağılımının tabana yayıldığını ve böylece hibe desteklerinden daha fazla KOBİ’nin yaralanabilmesinin önünün açıldığını kaydetti. Dursunoğlu, başvuru süreçlerinde yapılan değişiklikler ile de firmaların süreçleri ve destekleri takip etmelerinin kolaylaştırıldığını sözlerine ekledi.
 

Karşılıklı sohbet ortamında geçen seminerde KOSGEB Samsun Kobi Uzmanı Gökhan Korkmaz tarafından katılımcılara “Girişimcilik destek programı, Genel destek programı, İşbirliği-Güç birliği destek programı, KOBİ proje destek programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Gelişen işletmeler piyasası KOBİ destek programı, Tematik Proje destek programı, KOBİ kredi faiz destekleri ve KOSGEB Laboratuvar hizmetleri” hakkında detaylı bilgi verildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.