banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Milli İrade Platformu'ndan Ankara Barosu'na kınama

50 bin üyesi bulunan ve yüze yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Samsun Milli İrade Platformu yaptığı açıklama ile Ankara Barosu'nu kınadı.

banner269

Samsun Milli İrade Platformu'ndan Ankara Barosu'na kınama

50 bin üyesi bulunan ve yüze yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Samsun Milli İrade Platformu yaptığı açıklama ile Ankara Barosu'nu kınadı.

28 Nisan 2020 Salı 16:54
Samsun Milli İrade Platformu'ndan Ankara Barosu'na kınama

Samsun Milli İrade Platformu, “farklı cinsel kimliklere saygı” kılıfıyla milletin ahlâkî ve dînî değerlerine yönelik nefret söylemi oluşturanlara tepki gösterdi. Samsun’da faaliyet gösteren kayıtlı 50 bin üyesi bulunan 100’e yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Samsun Milli İrade Platformu yaptığı basın açıklamasında şöyle denildi:

“Farklı cinsel kimliklere saygı kılıfıyla milletimizin ahlâkî ve dînî değerlerine yönelik nefret söylemini kınıyoruz! Yüce Dinimiz İslam’ın, yaratılış kanunlarını, insan fıtratını, kutsal aile hayatını ve evrensel ahlâk ilkelerini esas alan emir ve yasakları son derece açık ve bellidir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu emir ve yasakları bir cuma hutbesinde ifade etmesinin ‘nefret söylemi’ olarak algılanması ve buradan hareketle anayasal hak olan din ve vicdan özgürlüğünün hiçe sayılması, ifade özgürlüğünün karşısında ahlâksızlıktan yana tavır alınması asla kabul edilemez. Peygamberimiz (S.A.S.) insanın yaratılışına, fıtratına ve doğasına aykırı olan eşcinsellik konusunda ‘Ümmetim için en çok korktuğum şey Lût kavminin işlediği (cürümdür).’ (İbn Mâce, Hudûd, 12) buyurmuş ve bu işi yapanı Allah’ın lânetlediğini bildirmiştir. (İbn Hanbel, I, 317) Kur’an-ı Kerim’de de bu çirkin fiili işleyen Lût’un (As.) kavminin durumuna değinilerek sapık ilişkilerinden dolayı nasıl helâk edildikleri anlatılmaktadır. (Hûd, 11/78-82) Bütün bunlar, insan fıtratını ve insan için tabiî olanı koruma, makul ve dengeli bir cinsel hayatı sürdürme, sapıklık ve aşırılıkları önleyerek insan onurunu koruyacak ilahi mesajlar olarak insanlığın önüne sunulmaktadır. Nitekim Peygamberimiz (S.A.S.), bir gün ashabına beş konuda imtihana çekilmelerinden tedirgin olduğunu söylemiş, bunlardan biri olarak da gayrı meşru cinsel birlikteliklerin bir toplumda açıkça yapılacak şekilde yayılması hâlinde orada daha önceleri atalarında hiç görülmemiş hastalık ve salgınların ortaya çıkacağını haber vermiştir. (İbn Mâce, Fiten, 22.) Günümüzde çoğunlukla meşru olmayan cinsel ilişkiler sebebiyle yaygınlaşan AIDS gibi bazı tehlikeli ve ölümcül hastalıkların gözler önüne serdiği bu gerçek, bu zararların sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Zira gayrı meşru ilişki hem bireye hem de topluma geniş ölçüde maddî ve mânevî olarak zarar veren çirkin bir fiildir. Bu ahlâka aykırı davranış, toplumda aile mefhumunun yok olması, akrabalık, komşuluk ve arkadaşlık gibi bağların çözülüp toplumun mânevî ve ahlâkî değerlerinin temelden sarsılması, erkek ve kadının saygınlığının azalması ve insanı bedenî zevklerinin esiri yapıp onun aşağılanması gibi zarar ve sıkıntıları ortaya çıkarmaktadır.”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İnsanlık tarihinin çok büyük musibetlerinden biri ile karşı karşıya kaldığımız bu zor zamanda ve evlerimizde mahsur kaldığımız bu mübarek Ramazan’ın rahmet ikliminde Ankara Barosu’nun sözde basın açıklamasının, ilgili baro yetkililerinin yüce Türk milletinin milli ve manevi değerlerinden ne kadar uzak, hatta ne yazık ki bu değerlere ne kadar düşmanca tutum içinde olduğunu göstermesi hüzün vericidir. İlgili açıklamayı yapan ve akabinde bunu destekleyen bazı baro yapılanmaları; milletin iradesinin, inancının, teslimiyetinin yalnızca milli ve manevi değerlerimize dayandığını göz ardı etmekte; tahakküm edici, ötekileştirici üsluplarıyla bu milletin yüce fertlerini ‘öz yurdunda garip öz vatanında parya’ olarak görme küstahlığını sürdürme eğiliminde olduklarını ortaya koymaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki; bu toprakları vatan kılan değerler; söz konusu baroların savunduğu ahlâk yoksunu düşünceler değil; bin yıldır milletimizi yoğuran İslam ahlâk ve inancıdır. Biz Samsun Milli İrade Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları olarak; ahlâkı, erdemi, adaleti savunan hukuk insanlarına saygılarımızı sunuyor; İslam’ı, İslam’ın emir ve yasaklarını, yüce milletimizin milli ve manevi değerlerini ötekileştiren bütün tavır ve tutumları ise tel’in ederek bunlar karşısında hukuk çerçevesinde dimdik duracağımızı ilan ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guler utku 2020-04-28 18:02:17

bende onlari kiniyorum..toplanmaktan ayllak aylak oturmakmaktan baska bir is yapmiyorlar hazir kofteciler..okuyun kendiniz gelistirin...

Avatar
misafr 2020-04-28 18:47:48

diyanet başka şeylere el atsın herkes biliyor bunları harama el atsın haram yemelere içmelere komşusu açken tok yatanlara Allahtan başka ilaha biat etmesin dianet dini deyiştirmesin herkesim bilyor bu anlattıklarını bilmeyen yok günah kişinin ama diyanet işine gelmeyen şeylerde açıklama yapamıyr yemez kimse bu numraları din deyişçem diyanetin yüzüne

Avatar
Feti 2020-04-29 06:24:08

Danişikli dövüş bunlar. Ikdidara düşman lazim gerilim lazim. Din bayrak edebiyati ile milletin aklini aldilar...