banner388

Samsun Milli Eğitim Müdürü'nden kritik açıklama

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, tam gün eğitim için Samsun'da yürütülen çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Milli Eğitim Müdürü'nden kritik açıklama

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, tam gün eğitim için Samsun'da yürütülen çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

04 Ağustos 2017 Cuma 16:02
Samsun Milli Eğitim Müdürü'nden kritik açıklama

Samsun Haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da tam gün eğitim için çalışmaların devam ettiğini belirterek, şehrin 2019 yılında tam gün eğitime geçeceğini belirtti. Esen, tam gün eğitim için yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.


SAMSUN'DA YAKLAŞIK 10 BİN DERSLİK VAR

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ikili eğitimin bir okulun iki kez kullanılması anlamına geldiğini belirterek, "Dolayısıyla çocuğumuz sabahın çok erken saatlerinde okula gitmek durumunda kalıyor ya da öğleden sonra eğitim alan öğrencilerimizde özellikle kış günlerini düşünürseniz geç vakitlerinde okulu terk etmek zorunda kalıyor. İşte akşam 19.00 veya
20.00'de okuldan çıkmış bir öğrencinin performansını düşünün. O yorgunlukla ne kadar ders çalışabilir ya da ailesi ona ne kadar vakit ayırabilir o tartışılır. Biz bütün okullarımızı sabahın belli saatinde başlayıp öğleden sonra bitirecek şekilde konumlandırmalıyız. Samsun'da da biz bunun çalışmalarını başlattık. 2019 yılında bütünüyle tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Samsun’ da yaklaşık 10 bin dersliğimiz var. Derslik sayımızı ikili öğretimden kurtulacak bir şekilde artırmamız lazım. 74 okulumuzda ikili eğitim yapılıyor. Bu okullarımızı normal eğitime dönüştürecek yetenek ve kabiliyete sahibiz. Okul öncesi de zorunlu olacak. Bütün bunları düşünerek bir planlama yapmamız lazım. Okul öncesinde ilkokula ortaokula lisemize kadar ikili eğitim veren tüm okullarımızı normal eğitime dönüştürülmesi amacıyla hazırlıklarımızı yaptık" dedi.


2017 YILINDA 835 DERSLİK

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitime yapılan yatırımlar ile ilgili olarak, "2017 yatırımlarında 43 adet (835 derslik ) okul yapımı planlandı. Bunlardan 24 okulun yapım işi devam etmekte olup, 19 okulun yapım işi ise ihale hazırlığı aşamasındadır. Söz konusu bu yatırımlar için tahsis edilen toplam ödenek tutarı 314 milyon 413 bin 812 TL dir. Devam eden 14 yatırımın bitmesiyle 14 okulumuz daha tekli eğitime geçecektir. İlimizin eğitim öğretim kurumlarının fiziksel açıdan planlanması ve ayrıca ikili öğretimden normal öğretime geçebilmesi için 43 adet yapım işi gerektiği gözlenmiş olup, bunların 9 tanesi mevcut binaların yıkım işidir. Söz konusu yatırımlar gerçekleştirildiği takdirde ülkemizin 2019 hedefleri içerisinde yer alana 4+4+4’ün tüm yurt genelinde sorunsuz bir şekilde uygulanmasına katkı sağlanmış olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 05.08.2017 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.