banner388
banner390
banner410
banner408

‘Samsun Lojistik Merkez’in kapasitesi artacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) başvuru sahibi olduğu ve 2019 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Samsun Lojistik Merkez Yatay Kapalı Depo Yapım Projesi” sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

banner269

‘Samsun Lojistik Merkez’in kapasitesi artacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) başvuru sahibi olduğu ve 2019 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Samsun Lojistik Merkez Yatay Kapalı Depo Yapım Projesi” sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

01 Şubat 2020 Cumartesi 20:25
‘Samsun Lojistik Merkez’in kapasitesi artacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansında (OKA) düzenlenen törende proje sözleşmesine Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) adına da Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Eldemir imza attı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun şehir dışında olması sebebiyle katılamadığı törene ayrıca, Oda Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve Lojistik Merkez Müdürü Temel Uzlu da katıldı.

KAPASİTE GELİŞECEK

Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Eldemir, projenin genel amacının Samsun da tüm lojistik odakları bir araya toplayan Samsun Lojistik Merkezin üretim altyapısını çeşitlendirip güçlendirilerek, kentin lojistik çekim merkezi hedefinin desteklenmesi olduğunu söyledi. Projeyle birlikte Samsun Lojistik Merkeze 4 adet yatay depo daha kazandırılacağını belirten Eldemir, “İlimizde dökme yük depolama hizmeti konusunda bölgede önemli bir potansiyel bulunduğunu görerek böyle bir proje hazırlamamız hasıl olmuştur. Odamıza kayıtlı bu sektörlerde çok sayıda üyemiz bulunmaktadır. Yatay depo, daha çok hububat bakliyat ve yağlı tohumlar alanlarında iştigal eden firmalar tarafından tercih edilmektedir. Samsun dış ticaretinin yüzde 30’unu dökme yük nevi oluşturmaktadır. Proje ile Samsun Lojistik Merkezi hizmet kapasitesinin çeşitlendirmesine destek olacak yatay kapalı depo yapımı gerçekleştirilecektir. Projeyle birlikte 4 bin metrekare, 4 adet ve 13 bin ton kapasiteli dökme depolar yapılacak. Yüzde 50’si hibe desteği ile yapılacak projenin toplam maliyeti 6 milyon 72 bin TL’dir” dedi.

İHRACAT GENİŞLEYECEK

Samsun Lojistik Merkezin, uluslararası ölçekte hizmet verecek şekilde tasarlanan bir tesis olduğunu ifade eden Eldemir, “Samsun, Türkiye’de yalnızca üç ilin sahip olduğu alternatifli ulaşım alt yapısına sahip bir şehirdir. Sahip olduğu alt yapı ve imkanlar neticesinde lojistik sektörde iddialı bir şehirdir. Dolayısıyla proje, özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek şekilde, üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin oluşturulması, sektörel ihtisaslaşmanın desteklenmesi, özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi, yeni hizmet ve üretim organizasyonlarının geliştirilmesi, işbirliği ağları ve değer zinciri oluşturulması bağlamında güdümlü proje desteği kapsamında
desteklenecek alanlarla doğrudan ilgilidir. Bir yıl da tamamlanması hedeflenen projeyle birlikte Lojistik Merkez’deki depolama çeşitliliği artmış olacak” diye konuştu.

AJANSLAR ÖNCÜLÜK YAPIYOR

İmzalanan projenin Samsun’a hayırlı olmasını dileyen Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız bölgesel bir ajans olarak ilimizde pek çok önemli işe öncülük yapmıştır. Fuar ve kongre merkezimiz olsun, Samsun Lojistik Merkezimiz olsun, büyük projeler ve diğer hizmetlere katkıları devam ediyor. Ajanslar artık ilimizde pek çok kalkınma alanına öncülük yapmaktadır. Çünkü Ajansımızın birikim ve tecrübeleri daha iyi işler yapacağını gösteriyor. Samsun’da artık proje birikimi var. Şu da gösteriyor ki; bir iş yapacağımız zaman projeli yapmak durumundayız. Bu proje kültürünün bütün kurumlara yerleşmesi gerekiyor. Bu projelerin hazırlanmasında emek veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.02.2020 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akan 2020-02-02 11:19:27

tekkeköydeki lojistik köyde yer tutan var mı? yada ankara yolundaki keresteciler sitesinde yer tutan? devam

Avatar
Samsun sevdalısı 2020-02-02 16:10:43

Bu proje yanlış proje!Yer seçimi orası olmaması lâzımdı,Samsun limanına ters tren yoluna ters ,çok ters bir nokta! bunada şükür diyorum ya başka biyerlere doğru gitseydi !!!

Avatar
Ali levent 2020-02-02 20:51:51

Turkiyenin en verimli ovalarindan birini ziyen ettiniz hic mi arastirmaz insan Avrupadan gelen para uctu...yatacak yeriniz yok sizin....baskani bir yerden taniyorum eski ticaretcilerden.ailecek ))

Avatar
dursun hamza 2020-02-02 23:27:04

vay anam vay Samsun kimlerin elinde kalmis eli demir cebi demir ...azicik tarihini okuyun Samsunun ..tuh yazik

Avatar
tucer calli 2020-02-03 07:29:51

agam bizle eglenir..Samsun kimlerin elinde..EL demir...

Avatar
hakan degerli 2020-02-03 00:54:05

eski SaMSUNUN DEMIR TUCCARLARI....bilen bilir..Samsun bunlara mi kaldi..